33. kolo
18.04.2015 17:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - Paris Saint-Germain 1:3

Nice se po Lyonu, Marseille a Monaku málem podařilo zaskočit i čtvrtého favorita na titul, Pařížané však nakonec po změně stran zabrali a vezou z Riviéry povzbudivou výhru 3:1. Domácí Bodmer sice vyrovnal po Pastoreho úvodní trefě, na druhý Argentincův gól a pojišťovací zásah Edinsona Cavaniho však už Les Aiglons odpověď nenašli.

Claude Puel sice už letos poztrácel spoustu bodů proti přímé konkurenci, v duelech s papírovými favority se mu však daří náramně. Že to na silnou konkurenci umí, ukázal i dnes - jeho Nice od úvodního hvizdu svědomitě rozbíjelo snahu PSG o souvislý tlak, a devatenáctiletý Saïd Benrahma mohl v 15. minutě otevírat skóre, kdyby nepálil těsně vedle tyče. Hosté bez čtveřice opor (Ibrahimovic, Verratti, Motta, Silva) působili bezzubým dojmem a jejich hře chyběla klasická plynulost.

Nakonec se tak museli spolehnout na efektivitu: Pastore převzal Lucasův pas a ve 39. minutě přesně zavěsil k Pouplinově tyči. Nice nicméně stihlo (zaslouženě) vyrovnat ještě do poločasu, když Benrahma potrestal váhajícího Davida Luize, zachytil odražený míč od Marquinhose a poslal jej do rány Bodmerovi.

Teprve po změně stran nabral zápas opravdové tempo. Pouplin musel vytáhnout skvělý zásah proti Luizově dělovce, a o pouhé dvě minuty později se blýsknul pro změnu jeho protějšek Sirigu, který si poradil s nebezpečnou hlavičkou Carlose Eduarda. Aktivní Luiz následně po Digneho pasu trefil břevno a při dorážce už byl v příliš ostrém úhlu.

Druhý gól PSG přišel po krásné akci - Pastore protančil s míčem do střelecké pozice a vyslal na Pouplina ránu, kterou mladý gólman sice vyrazil, ale pouze zpět na kopačky argentinského záložníka. Ten už napodruhé nezaváhal. O pět minut později pak bylo definitivně rozhodnuto, když si Cavani - v Ibrahimovicově nepřítomnosti hrající uprostřed útoku - došel ve vápně pro faul od Jordana Amaviho a nařízenou penaltu sám proměnil. V závěru pak už Pařížané zápasu jasně dominovali, a přestože čtvrtou branku už nepřidali (ač zejména Lucas Digne byl dopředu opravdu skvělý), nakonec dokráčeli k pohodlné výhře 3:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
LidoOP

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele