12. kolo
01.11.2014 20:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Lyon 1:3

Ligue 1 má nového nejlepšího střelce. Lyonský klenot Alexandre Lacazette dnes dvěma brankami rozhodl těžké utkání na půdě Nice a na čele tabulky kanonýrů dorovnal André-Pierre Gignaca. Domácí vedli po trefě Grégoireho Puela, nakonec však rozjetého soupeře na uzdě neudrželi a prohráli 1:3..

Všechny góly padly až po změně stran. Puel se nejprve prosadil krásnou ránou v 51. minutě, o 14 minut později však bylo vyrovnáno, když skóroval Steed Malbranque. Vítězný gól padl až deset minut před koncem: hrdina Lacazette vystřelil svému týmu tři body po vynikající individuální akci, načež sám ještě pojistil výsledek v nastaveném čase. Šlo o jeho devátý a desátý gól v sezoně. Lyon neprohrál už poosmé v řadě, pojistil si třetí místo a nadále ztrácí pouze bod na druhé PSG.

Les Aiglons minulý víkend zažili neopakovatelný večer, když díky pěti brankám Carlose Eduarda rozprášili Guingamp na jeho hřišti, následující pohárová prohra v Métách je však vrátila zpět na zem, a dnes přišlo vystřízlivění i v dalším ligovém duelu. Veterán mezi trenéry Claude Puel tak na svůj bývalý tým nevyzrál. A to ještě domácí v úvodu musel několikrát zachraňovat mladičký gólman Mouez Hassen, například proti Malbranqueho nebezpečné ráně.

Také jeho protějšek Anthony Lopes se však ukazoval ve výtečném světle; jeden z nejlepších brankářů probíhající sezony skvěle vykryl šanci bývalého spoluhráče Alassaneho Pléy. Hrdina minulého týdne Eduardo následně v další šanci přestřelil po chytrém centru Érica Bauthéaca. Právě Bauthéac byl také architektem prvního gólu - po jeho přímém kopu nedokázal míč odvrátit Henri Bédimo, Puelovi tak stačilo pouze přesně zamířit. Lopes neměl šanci.

Lyon však byl lepším týmem a brzy se dočkal zaslouženého vyrovnání. Po pěkné týmové akci se míč dostal k Bédimovi, který napravil své zaváhání a přesným pasem vyzval ke skórování Malbranqueho. Hassen zůstal přimrzlý na místě - 1:1. Nice mohlo jít podruhé do vedení, opět však narazilo na brilantního Lopese - duo Bauthéac - Puel tak další gól nepřidalo.

V 80. minutě padla rozhodující branka - Lacazette převzal míč na polovině soupeře, uvolnil se, prosvištěl mezi dvěma obránci a parádní technickou ránou k tyči propálil bezmocného Hassena. Když pak následně z podobné situace uzavřel po vypršení 90 minut skóre na konečných 1:3, bylo hotovo: Lyon svoji herní dominanci zaslouženě zužitkoval.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele