7. kolo
24.09.2014 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - Lille OSC 1:0

Nice se díky trochu překvapivému vítězství nad Lille vyhrabalo ke středu tabulky. Dogy, které musely na jih Francie vážit dlouho tisícikilometrovou cestu, naopak klesly o jednu příčku níže a na vedoucí Marseille ztrácejí aktuálně již čtyři body. O jediný gól se postaral ve 41. minutě Mathieu Bodmer.

Pro LOSC byl tento středeční souboj vloženého kola už dvanáctým v této sezóně, pokud počítáme i evropské poháry. A na jeho sestavě bylo poznat, že se trenér René Girard snažil ulevit některým svým svěřencům. Oproti minulému klání s Montpellierem udělal hned pět změn v základní jedenáctce.

I proto byli možná Les Aiglons, kterým ovšem chyběl zraněný Darío Cvitanich, hlavně v první půli o něco lepším týmem. Ve 22. minutě se radoval z gólu Bosetti, jenže tak trochu zbytečně, neboť skóroval z ofsajdu. Na druhé straně se pokoušel otevřít účet Corchia, jeho střelu mířící do horního růžku ovšem skvěle vyškrábl do bezpečí gólman Hassen.

Těsně před přestávkou se Nice přece jenom ujalo vedení díky Bodmerovi, který hlavou využil jeden z rohových kopů. Dosavadní neporazitelnost Lille, jenž spolu s PSG byl jediným týmem Ligue 1, kdo se touto statistikou mohl ještě chlubit, stála na hodně vratkých základech. Ačkoli po přestávce se snažilo udělat vše pro její udržení.

Po přestávce hostě tlačili na pilu, v 51. minutě Roux oběhl brankáře Hassena a snažil se přihrávkou najít volného Marcose Lopese, na poslední chvíli ale zasáhla domácí defenzíva, která odkopla balón do bezpečí. V 65. minutě musel zasahovat hostující gólman Enyeama proti střele Bosettiho.

V závěrečné dvacetiminutovce měly oba týmy každý po jedné možnosti. Carlose Eduarda hezky vybídl Bauthéac, jenže Brazilec pak zaváhal v koncovce, takže mu Enyeama sebral míč z kopačky. V závěru mohl srovnat Balmont, který pálil z voleje, nicméně jeho pokus mu smolně zablokoval spoluhráče Souaré.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele