14. kolo
23.11.2014 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Montpellier HSC - Toulouse FC 2:0

Zápas dvou klubů středu tabulky dopadl poměrně jasně pro domácí Montpellier, který udolal Toulouse 2:0 a posunul se do první desítky. Les Pailladins tak potvrdili letošní domácí formu, naopak hosté se začínají nervózně ohlížet přes rameno..

Svěřenci Rollanda Courbise nastoupili na Mossonu letos pošesté a byla z toho pátá výhra; Toulouse oproti tomu prohrálo počtvrté z posledních pěti pokusů a od sestupové zóny jej dělí už pouze čtyři body. O branky vítězů se postarali v prvním poločase Anthony Mounier a po obrátce specialista na TFC Souleymane Camara, který se proti tomuto soupeři prosadil v kariéře už popáté.

Hosté pochopitelně opět spoléhali na svého nejlepšího hráče, agilního útočníka Wissama Ben Yeddera, a francouzský mládežnický reprezentant také vymyslel první šanci večera - ve 22. minutě nacentroval z přímého kopu na Dragose Grigoreho, rumunský stoper však hlavičkoval těsně mimo. Jinak ale byl lepším týmem Montpellier, který diktoval tempo hry a hledal skulinky v pětičlenné obraně soupeře.

Po půlhodině hry přišla první dobrá příležitost také na druhé straně, když Mounier svým náběhem odlákal pozornost a dovolil tak Kévinu Bérigaudovi pohodlně vypálit na bránu; střela však mířila mimo Ahamadovy tyče. Sám Mounier následně osm minut před koncem první půle zaznamenal první trefu utkání, když využil nedorozumění mezi Jacquesem Moubandjém a Abelem Aguilarem a nasadil Ahamadovi jesle.

Toulouse sice nemělo tolik ze hry, ale v útoku bylo přesto nebezpečné - byla to samozřejmě zásluha především Ben Yeddera, jehož další přímý kop z 58. minuty málem skončil v síti. Brankář Geoffrey Jourdren byl překonán, míč však proletěl těsně kolem tyče. Hostující kouč Alain Casanova následně stáhl středního záložníka Adriena Regattina a vyslal na hřiště hrotového útočníka Aleksandara Pešiće, snaha Les Violets o vyrovnání však otevírala okna v jejich defenzivě.

A domácí toho s gustem využívali - Mounierův volej po Camarově centru sice ještě proletěl mimo a Sanson svoji dobrou šanci z 65. minuty také zahodil, nakonec se však fanoušci dočkali i pojišťující trefy. Jejím autorem byl aktivní Camara, který ještě předtím vyslal parádní dělovku nad břevno. V 87. minutě se už senegalský útočník prosadil - po dobré týmové akci se k míči dostal Bakar, který mu nabil na druhou branku večera.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 02.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele