37. kolo
16.05.2015 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Montpellier HSC - Paris Saint-Germain 1:2

PSG slaví třetí ligový titul v řadě! Po brankách Matuidiho a Lavezziho porazilo Montpellier, shodou okolností vítěze Ligue 1 z roku 2012, a stále má velikánskou šanci vybojovat treble, neboť za dva týdny je na programu finále Coupe de France, kde se Zlatan a spol. střetne s druholigovým AJ Auxerre.

Pařížská skvadra cestovala na jih Francie bez zraněného švédského kanonýra, ale zato s vědomím, že jí stačí pouhý bod k tomu, aby znovu opanovala Ligue 1. Blankovi svěřenci se s tím ale nehodlali smířit, protože případné vítězství by bylo již osmé za sebou, což by znamenalo vyrovnání klubového rekordu.

V úvodu zápasu byl aktivní především argentinský reprezentant Ezequiel Lavezzi, ale hned v první minutě nedosáhl na přihrávku Davida Luize za obranu a jen o chvíli později netrefil ideálně hlavou ve výborné pozici Maxwellův centr. Čas se o mnoho neposunul a další průšvih byl na světě. Obvykle mimořádně spolehlivý kapitán MHSC Hilton vyrobil hrubku, kterou jen se štěstím pro jihofrancouzský tým nepotrestal v podobné pozici jinak povětšinou neomylný Edinson Cavani.

PSG se tedy dočkalo zaslouženého gólu až po šestnácti minutách hry. Adrien Rabiot poslal Blaise Matuidimu vynikající přihrávku za obranu, takže se rodák z Toulouse ocitl sám před brankářem Jonathanem Ligalim a přesnou střelou k pravé tyči mu nedal příležitost zasáhnout - 0:1. No jo, nejen Zlatan, ale i jeho ofenzivní parťáci mají v posledních týdnech formu, což poznali třeba fotbalisté Guingampu či Lille. Takže se málokdo divil, když ve 26. minutě zvýšil Ezequiel Lavezzi na 2:0.

Serge Aurier poslal do vápna z pravé strany prudký přízemní centr. Uruguayský snajpr Cavani sice promáchl, nicméně za ním všechno jistil jeho zmíněný jihoamerický kolega, který se trefil prakticky do stejných míst, jako před necelými deseti minutami spoluhráč Matuidi. A zanedlouho čtyřiadvacetiletý brankář Jonathan Ligali si na nedostatek pracovního vytížení rozhodně nemohl stěžovat ani v dalších minutách.

Jeho vynikající zákrok proti další šanci Cavaniho nadále držel La Paillade ve hře. Pět minut před závěrem první půle tak mohl Anthony Mounier snížit. Zřejmě centroval, ale pokud si všiml ne zrovna optimálního postavení Salvatoreho Siriga a opravdu jej chtěl od pravé postranní čáry na úrovni hranice pokutového území přehodit, tak klobouk dolů!

Italský brankář ve službách francouzského celku totiž, stejně jako asi všichni jeho spoluhráči, očekával centr, díky čemuž jej střelec Mounier nachytal, jak se říká, na švestkách - 1:2. Gól představoval něco, s čím Pařížané rozhodně nepočítali a svou nejistotu si přenesli i do druhého poločasu. Lucas Barrios hned v jeho úvodu vyzval ke skórování Kévina Bérigauda, ale náhradník za zraněného šťastného střelce Mouniera si s balonem nepotykal podle představ.

Domácí nadále obléhali hostující území, ale pořádnou možnost si ne a ne vytvořit. Samotný závěr pak už patřil mužstvu kolem kapitána Thiaga Silvy. Nejprve mohl rozhodnout jeho krajan Lucas, leč nezamířil přesně. Javier Pastore potom ještě nastřelil břevno, ale mrzet ho to nemuselo, jelikož PSG už těsné a nesmírně cenné vítězství uhájilo a titul obhájilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jde se pro titul

0:4

P

S

G

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele