8. kolo
28.09.2014 14:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Stade Rennes 2:1

Girondins Bordeaux nakonec přeci jen porazilo Rennes, díky čemuž se provizorně vrátilo do čela ligy před Olympique Marseille, který má k dobru večerní duel s ASSE.

Hosté však byli v úvodu utkání aktivnější. Paul-Georges N’Tep nabídl nádherným balonem příležitost Abdoulayemu Doucourému, který však nemířil úplně nejpřesněji. V 21. minutě už to sice bylo o něco lepší, nicméně jak proti jeho dorážce, tak proti předchozí šanci Oly Toivonena skvěle zasáhl Cédric Carrasso.

Rennes si udržovalo převahu i ve druhém poločase, ale ani Abdoulaye Doucouré, ani N’Tep nedokázali své dobré příležitosti zužitkovat. Teprve poté se Les Girondins probrali a patnáct minut před vypršením řádné hrací doby přispěchali s první brankou zápasu. Khazri poslal centr na pravou stranu pokutového území, kde si jej zpracoval domácí odchovanec Thomas Touré.

Neohroženě si to namíříl podél brankové čáry až ke gólmanovi Costilovi, přičemž cestou, jen tak mimochodem, obešel dva obránce a poslal balon před odkrytou branku, kde se o gól mohli poprat hned dva spoluhráči, přičemž vítězně z tohoto souboje vyšel Wahbi Khazri, jenž předskočil Cheicka Diabatého - 1:0.

Vedení však svěřencům Willyho Sagnola vydrželo jen šest minut. Pak se konečně prosadil Abdoulaye Doucouré, byť si Carrasso na míč sáhl - 1:1. Les Rouges et Noir by jistě bývali bod ze Stade Chaban-Delmas brali, nicméně to by nesměli ve čtvrté minutě nastavení polevit v koncentraci. A znovu v tom měl prsty Thomas Touré.

Po přihrávce Diabatého si všiml, že Benoit Costil nestojí úplně optimálně, a tak se rozhodl vystřelit. Jeho zakroucený pokus zapadl, i s drobným brankářovým přispěním, do pravého horního rohu branky a na stadionu propuklo obrovské nadšení - 2:1. Pro Bordeaux to byla už pátá výhra v sezoně. Tu šestou bude chtít přidat hned v příštím kole proti Remeši.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele