19. kolo
21.12.2014 21:00 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 0:5

Lyon předskočil v tabulce PSG díky suverénní výhře 5:0 na půdě Bordeaux a přezimuje na druhé příčce. Dva góly zaznamenal Alexandre Lacazette, který stvrdil své prvenství nejlepšího střelce podzimu v Ligue 1. Les Girondins utrpěli nejtěžší porážku v této sezóně a pohárové příčky se jim zase vzdálily.

Lepší konec sezóny si Les Gones ani nemohli naplánovat. Zaznamenali své nejvyšší vítězství v sezóně, navíc jako první dokázali zvítězit na půdě Stade Chaban-Delmas, které bylo do této doby nedobytné. V podstatě můžou být s první polovinou soutěže spokojeni, vždyť na vedoucí Marseille ztrácejí aktuálně jen dva body.

Hosté v Bordeaux chtěli získat všechny body a hrozili už od úvodních minut. Fekir v 1. minutě svou střelou z dálky neuspěl. Na druhé straně se mohl prosadit Diabaté, kterému z levé strany poslal pěkný pas Touré, nicméně hlavička skončila pouze u brankáře Lopese. Následně pak Diabaté pálil jen mimo.

OL si však nadále vytvářel lepší příležitosti. Ve 24. minutě se do solidní pozice dostal Lacazette, který snadno obešel obránce Yambérého, nicméně jeho pokus zpoza šestnáctky skončil jen v rukavicích gólmana Carrassa. Domácí muž v rukavicích musel být v pohotovosti ještě ve 37. minutě, to když vychytal tutovku N'Jieho.

O dvě minuty později se již Lyon radoval z vedení. Gonalons, který zaznamenal svůj 150. zápas v nejvyšší francouzské soutěži, vybojoval míč ve středu hřiště, předal ho Fekirovi, jenž na hranici ofsajdu vyslal do běhu Lacazetteho, který po pár vteřinách zamířil přesně pod břevno. Bordeaux se jinak po poločase nezlepšilo.

Do přestávky přitom mohli náskok navýšit Fekir nebo N'Jie, jenže neuspěli. Domácí kouč Willy Sagnol udělal v poločase změnu v sestavě a do hry místo Yambérého vyslal čerstvého Saiveta. Jenže tenhle tah se FCGdB nakonec nevyplatil. Soupeř totiž dokázal skórovat znovu jedenáct minut po obrátce.

Bordeaux totiž špatně zakombinovalo, takže se balón dostal k N'Jiemu. Ten ho ještě stačil popostrčit Tolissovi, který z blízkosti bez problémů překonal vyběhnuvšího Carrassa. Domácím se za tohoto stavu ještě více zkomplikovala situace po vyloučení Palloise, protože ten ve vyložené příležitosti fauloval pronikajícího N'Jieho.

Lyon přitom poslední desetiminutovku využil, jak nejlépe mohl. Vstřelil totiž hned tři branky. Nejprve se prosadil Fekir, který se snadno zbavil Sertica, položil si gólmana Carrassa a pak zakončil do prázdné svatyně. Čtvrtý gól přidal z blízkosti Ferri, pátý pak střelou z první Lacazette po přihrávce Bedima.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
hradec

GB 1:3 OL

Reagovat
smazaný uživatel

Láhůdka na samý závěr roku. Zvítězit může kdokoliv, Bordeaux doma slušné - Lyon venku zatím nemastný neslaný(výsledkově),ale hra není špatná. Dnes by to mohl zlomit.

Tip: 02.

Reagovat
guzman

0:2 2x Lacazette

Reagovat
smazaný uživatel

MUFC tak to Lyon zlomil 0-5 porazit Bordeaux je fantazie!!!Lacazette 17 golů v 19 zápasech,druhé místo na podzim nádhera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele