6. kolo
19.09.2014 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Évian Thonon Gaillard 2:1

Bordeaux počtvrté v sezoně vyhrálo a posunulo se zpět na první místo ligové tabulky.

Évian si oproti tomu pojistil pozici na jejím opačném konci, když prozatím získal jen jeden jediný bod. Hráči to evidentně chtěli napravit, protože v úvodní čtvrthodince byli o poznání aktivnější než soupeř. Žádnou pořádnou příležitost si však nevytvořili. Čáru přes rozpočet jim naopak připravila 19. minuta, protože v ní Les Girondins vyslali první a hned gólovou střelu na branku.

Nicolas Maurice-Belay poslal z levé strany centr do vápna, pro který si došel Diego Rolán a parádním halfvolejem k bližší tyči poslal domácí do vedení - 1:0. Poté Bordeaux jako by opět zvolnilo, díky čemuž se do nebezpečných situací dostával Gianni Bruno, leč bez efektivního zakončení. Řada tak znovu přišla na domácí, kteří se dočkali po necelé hodině hry.

Tehdy skvělou práci odvedl Jaroslav Plašil. Svou přesnou přihrávku adresoval Wahbimu Khazrimu, jenž ji přetavil v gól výstavní střelou do horního rohu branky Jespera Hansena - 2:0. Pak zase dostal příležitost se předvést Évian. A nutno dodat, že v závěrečných patnácti minutách mohli jeho hráči vstřelit více, než jeden gól.

Jenže se holt radovali jen v 86. minutě, kdy poslal Bruno dobrý balon Yeltsinu Tejedovi, jednomu z objevů letošního mistrovství světa, který si pro něj doběhl, avšak nebýt výrazné teči obránce Mariana, sotva by se dostal za záda Cédrica Carrassa -2:1. Tento výsledek vydržel až do závěrečného hvizdu, po kterém propuklo na Stade Chaban-Delmas velké nadšení. Girondins Bordeaux se v týdnu v rámci vloženého kola utkají s ASSE, což bude nepochybně nesmírně zajímavý zápas, a poté doma přivítají Stade Rennes. Oproti tomu na Évian čekají Lens a Lorient, a pokud nebude bodovat, kouč Pascal Dupraz se zřejmě s největší pravděpodobností bude muset pakovat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
hradec

Girondins Bordeaux 3:1 Évian Thonon Gaillard

Reagovat
hradec

Spíš nakonec 2:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele