2. kolo
17.08.2014 21:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AS Monaco 4:1

Bordeaux zatím prožívá skvělý start do sezony - dnes rozstřílelo ambiciózní Monako 4:1 a nadále drží stoprocentní bilanci. Hlavním architektem výhry byl dvougólový Diego Rolán, z penalt se prosadili Emiliano Sala a Wahbi Khazri.

Monaco začalo poměrně nervózně a už po dvou minutách toho mohlo litovat, když Andrea Raggi, náhrada za suspendovaného Carvalha, pokazil malou domů na brankáře Subašiće. Bordeaux mělo zpočátku více ze hry, nicméně skutečné nebezpečí nepřicházelo; naopak na druhé straně mohl v 19. minutě otevřít skóre Lucas Ocampos, jehož ránu z kraje vápna zlikvidoval pozorný Carrasso.

První šance Bordeaux přišla po chybě viditelně nerozehraného Jérémyho Toulalana - monacký kapitán fauloval Rolána těsně za vápnem, což logicky vyústilo v přímý kop. K tomu se postavil Khazri, přeloboval zeď a zakroutil míč pod břevno, avšak Subašić povedenou robinzonádou situaci zachránil. Na druhé straně zahrozil Berbatov, jehož ránu musel odklízet novopečený kapitán Lamine Sané. Ve 44. minutě však už Monaco vedlo - Berbatovovi se tentokrát zadařilo, když uklidil hlavou do sítě skvělý Germainův pas.

Nový kouč Bordeaux Willy Sagnol však o přestávce zmobilizoval síly svých svěřenců, a pouhé tři minuty po změně stran už bylo vyrovnáno - Faubert přenesl z pravé strany míč na Contenta, ten jej hlavou poslal do vápna, a Diego Rolán bez problémů zakončil. Vedení na domácí stranu mohl překlopit Khazri, avšak po vynikající Plašilově kolmici pálil těsně vedle zadní tyče.

Khazri byl vůbec v excelentní formě, což se projevilo krátce poté - jeho náběh do vápna zastavil Aymen Abdennour pouze za cenu faulu, a z nařízené penalty poslal Sala domácí tým do vedení. To však nebylo vše. Další Plašilův přímý kop z pravé strany našel hlavu Saného, od níž se míč odrazil do cesty Rolánovi - 3:1. Finální rána pro hosty pak přišla poté, co Subašić ve vápně fauloval opět Khazriho, a tuniský playmaker tentokrát penaltu proměnil sám. 4:1.

To se psala 75. minuta, a Bordeaux, které už mělo výhru prakticky v kapse, dohrálo zbývající čtvrthodinu v defenzivě, ve snaze pošetřit drahocenné síly. Monaco se už na nic nezmohlo a jeho ambice na zisk titulu dostávají hned v úvodu sezony pořádné trhliny..

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
AnthonyR

Kádr Monaka není špatnej, ale s tímhle materiálem a herním projevem budou spíše hrát kolem 4. místa. Tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Murtago

2 góly po přihraných penaltách, 3. gól z ofsajdu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele