35. kolo
03.05.2015 21:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Nantes - Paris Saint-Germain 0:2

PSG si poradilo s Nantes a nadále může doufat v treble. Ve zbývajících třech kolech totiž Zlatan a spol. narazí na soupeře, se kterými by si měli poradit. Ačkoliv taková Remeš jim dva body na začátku letošní sezony uzmula.

FC Nantes nemělo v posledních letech na pařížský klub nejlepší vzpomínky. Hodlalo tedy v první řadě vycházet ze zabezpečené obrany. Jenže tato strategie získala první trhlinu už ve 3. minutě. Zlatan Ibrahimović vystřelil z hranice pokutového území, jenže jeho pokusu se do cesty postavil Edinson Cavani. Balon se však odrazil k dobíhajícímu van der Wielovi, který jej chtěl poslat do brány. Uruguayský spoluhráč byl však o něco rychlejší. A po ose Rémy Riou-levá tyč se dostal až do sítě - 0:1.

Útočník, jenž se v posledních čtyřech zápasech trefil už popátém, mohl přidat další zásah v 11. minutě, kdy jej výbornou přihrávkou vyzval ke skórování Javier Pastore. Riou byl ale proti, stejně jako o tři minuty později v situaci jeden na jednoho. Druhého gólu se tedy PSG dočkalo až po půlhodině hry. Asi nepřekvapí, že u toho byl znovu švédský forvard. Jeho přihrávku do rozestoupivší obrany využil Blaise Matuidi - 0:2.

Po změně stran, konkrétně v 56. minutě, se mohl po Zlatanově přihrávce prosadit Pastore, jehož v týdnu označil Thiago Silva za nejlepšího hráče v Ligue 1. Jeho snaha byla však tečována mimo tři tyče. Les Canaris se dostali na dostřel Douchezovy svatyně až po sedmdesáti minutách hry, ale nic kloudného z toho nevyprodukovali. Ať už kvůli pozorným obráncům či bloku Ibry, kterým zastavil záměr Jordana Veretouta z přímého kopu.

V závěru se ještě do šance hnal vystřídavší oslavenec Ezequiel Lavezzi, ale měl holt poněkud rozhozená mířidla. PSG to však mrzet vůbec nemuselo, jelikož díky výhře 2:0 má tři kola před závěrem letošní sezony tříbodový náskok na Olympique Lyon. Obhajoba titulu je tedy zatraceně blízko. FC Nantes se zase může alespoň snažit o to, aby vylepšilo loňské umístění. V létě to ale určitě bude chtít přivést spolehlivého střelce.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele