6. kolo
20.09.2014 20:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Nantes - OGC Nice 2:1

Nice už déle než rok nemůže najít stálou formu a potvrdilo to i dnes, když podlehlo Nantes na jeho hřišti 1:2. Hrdinou zápasu byl Jordan Veretout, který při svém jubilejním stém startu zařídil obě trefy vítězů..

Les Canaris se tak posunuli už na pátou příčku a vypadá to, že ze své loňské formy nic neztratili. Tedy kromě gólů Filipa Djordjeviće, při jehož absenci měli zelenožlutí před dnešním výkopem na kontě nejméně branek z celé ligy (3). Ta čtvrtá však přišla velmi rychle, konkrétně v deváté minutě - Veretoutův roh na bližší tyč našel Papy Misona Djilobodjiho, jehož hlavička skončila v síti i přes zoufalou snahu bránícího Jordana Amaviho. Levý bek Nice si nakonec míč za vlastního gólmana srazil sám.

Jubilant Veretout byl nejlepším mužem zápasu a svůj kariérní milník si vyloženě užíval. Jeho bezchybná práce ve středu zálohy pomáhala Nantes udržovat soupeře v šachu, a Oswaldo Vizcarrondo málem hlavou proměnil další z jeho rohů. Gólman Mouez Hassen se však vytasil se skvělým zákrokem (25'). Na 2:0 zvyšovali domácí ještě před přestávkou - uklouznutí pravého beka Nice Romaina Genevoise vytrestal Itay Schechter, který před bránou převzal míč a střelou k bližší tyči otevřel svůj střelecký účet u Les Canaris. Veretout byl tentokrát tím, který aktivním pressingem připravil Genevoise o balon.

Nice se první půle vůbec nevydařila, nevytvořilo si jedinou šanci a ani po obrátce to nebylo lepší; ukázalo se, že zraněný argentinský útočník Darío Cvitanich skutečně chybí. Až Eric Bauthéac prověřil gólmana Dupého ránou z úctyhodné dálky (58'), to bylo ale ze strany Les Aiglons po dlouhou dobu vše. Nanteský systém 4-2-3-1 ukazoval, že letos skutečně šlape jako hodinky, a zejména v obranné fázi byli Der Zakarianovi svěřenci (jako už tradičně) k nepřekonání.

Domácí tým také ovládal držení míče a zdálo se, že se pouze čeká na třetí branku v Hassenově síti. Málem se tak stalo v 69. minutě, kdy Serge Gakpé doručil míč do vápna, ale ani střídající Georges-Kévin Nkoudou, ani Lucas Deaux jej za brankářova záda protlačit nedokázali. Scházely pouhé centimetry. O pár vteřin později se pak nečekaně prosadilo matné Nice; svoje umění u rohového praporku ukázal tentokrát Bauthéac, a hlavičkující Amavi alespoň částečně napravil své zaváhání z úvodu zápasu.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele