33. kolo
18.04.2015 20:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Metz - RC Lens 3:1

O prvním sestupujícím je ve prakticky Francii jasno. Matematicky má sice Lens stále ještě šanci na záchranu, po prohře v klíčovém zápase v Métách (1:3) však na sedmnáctou příčku ztrácí pět kol před koncem už jedenáct bodů. Předposlední domácí zvítězili podruhé v řadě a stáhli svoji vlastní ztrátu na osm..

Les Granats se letos daří pouze tehdy, když je ve formě jeden z jejich útočných tahounů - Modibo Maïga, Florent Malouda či dříve na podzim Juan Falcón. Dnes se dařilo prvním dvěma jmenovaným; zejména veterán Malouda ukazoval, že ještě nepatří do starého železa, a hned v samém úvodu poprvé otestoval gólmana Rioua. Ve 13. minutě to pak byl právě on, kdo otevřel skóre - obrana Lens jej nechala na zadní tyči trestuhodně nehlídaného, čehož si všiml pozorný Ferjani Sassi, a Malouda akrobaticky uklidil jeho centr do sítě.

Pro někdejší oporu Lyonu či Chelsea šlo o první trefu od loňského prosince, a nemuselo zůstat pouze u ní; v dalším vzájemném souboji obou borců však opět uspěl Riou. Následně Sassi místo toho, aby po Sarrově vyraženém přímém kopu dorážel míč do prázdné brány, nepochopitelně pálil mimo.

Maïga čekal na svoji šanci až do druhé půle; poprvé na sebe upozornil povedenou střelou, která však cestu za Rioua nakonec nenašla. Přesto se však Méty dočkaly v 57. minutě zasloužené pojišťující branky, když si Benjamin Boulenger vyšlápl ve vápně na Sarra a sám faulovaný nařízenou penaltu proměnil. Maïga následně zvyšoval už na 3:0, když ukradl vybíhajícímu Riouovi před nosem Gbaminovu nepovedenou malou domů, obešel jej a pohodlně zakončoval do prázdné.

Les Sang et Or se sice v samém závěru dočkali alespoň gólu útěchy, to jim ale dnes stačit nemohlo - domácí je na Saint-Symphorien naprosto přejeli. Alespoň však slavná lenská akademie může slavit další úspěch; na 1:3 totiž snižoval střídající Madiani, teprve devatenáctiletý odchovanec.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele