4. kolo
31.08.2014 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Metz - Olympique Lyon 2:1

Prvoligový nováček z Met se dočkal svého prvního vítězství. Zápas s Lyonem se pro něj nevyvíjel vůbec dobře, ale díky parádnímu závěru nakonec přetlačil soupeře o branku. Zatímco domácí se dokázali vymanit ze sestupového pásma, hosté jsou s pouhými třemi body na kontě jen těsně nad jeho hranicí.

Do první vážnější možnosti se dostali Les Gones. Ferri vyslal do běhu N'Jieho, mladý Kamerunec se najednou dostal za obranu, jenže se zakončením tak trochu otálel, takže napálil jen skvěle vyběhnuvšího gólmana Carrassa. Na druhé straně si loňský vítěz Ligue 2 vytvořil největší příležitost ve 24. minutě.

Metský trenér Albert Cartier do základní sestavy zařadil dvě čerstvé posily - Maïgu i Kryvece - a první jmenovaný mohl zahrozit, kdyby mu neutekl míč. O minutu později pak Choplin zachytil balón na útočné polovině, oblouček poslal do vápna, kam si nabíhal N'Gbakoto, jenž akrobatickými nůžkami zamířil těsně nad.

Těsně před obrátkou spálil největší možnost první půle Lacazette. Ten dostal přihrávku do šestnáctky a pokusil se vystřelit, nicméně přibíhající obránce Milan jeho střelu stačil tečovat tak, že skončila na břevně. Důležitá tak byla pro celé utkání až půle číslo dvě, která v posledních 22 minutách nabídla tři branky.

Nejprve se prosadil OL. V 68. minutě naprosto rozebral defenzívu Met, ta vůbec nevěděla, kam dřív skočit, až nakonec Ferri po neúspěšném zakončení adresoval svou přihrávku skrz malé vápno na zadní tyč, kde operoval volný Lacazette, jenž už zakončoval pohodlně do prázdné svatyně.

Svěřenci Huberta Fourniera bohužel vedení neudrželi. Možná že se v tu chvíli začala tak trochu projevovat únava, přece jenom sehráli už páté utkání během uplynulých dvou týdnů. Nejprve v 82. minutě srovnal z nařízené penalty N'Gbakoto a jen o pět minut později Falcón doklepl hlavou míč do sítě po sražené střele Lejeuneho.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OL tedˇ už musíte. Po té Vás čekají velice pikantní mače.

Reagovat
smazaný uživatel

Začíná to být hodně špatný

Reagovat
smazaný uživatel

OL to už smrdí. Tedˇ co je před Vámi?? ASM+PSG. Budˇ Vás to nakopne,nebo

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad se během repre pauzy vrátí někteří zranění hráči.Je to hrůza když je 9 hráčů zraněných.Lyonnais dans la victoire comme dans la defaite!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele