38. kolo
23.05.2015 21:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

FC Metz - Lille OSC 1:4

René Girard opouští Lille s hlavou vztyčenou - zkušený trenér, který po sezoně přepustí své místo u kormidla Dog Hervému Renardovi, dovedl své svěřence v posledním utkání k jednoznačné výhře 4:1 na půdě sestupujících Mét. Sofiane Boufal se sice tentokrát na střeleckou listinu nezapsal, přesto však byl hrdinou zápasu právě on..

Připsal si totiž hned tři asistence a opět potvrdil, že jeho první půlrok ve velkém fotbale proběhl jednoduše skvěle. Prvních 40 minut to přitom nevypadalo na nějaký výprask; Méty sice hrály ve viditelné depresi z nevyhnutelného pádu, nicméně ani Lille se dopředu příliš nehrnulo. Jenže pak to přišlo - teprve pět minut před pauzou Florent Balmont otevíral skóre, a do šaten už šli hosté s vedením 3:0.

Balmont se prosadil efektní placírkou po skvělé individuální Boufalově akci; métská obrana jako by byla na hřišti namalovaná. O pár desítek vteřin později pak zvyšoval další záložník, Idrissa Guéyé, který převzal Boufalův pas a zavěsil z dvaceti metrů. Demolici domácího týmu dokonal ve 44. minutě Roux, pohodlně zakončující po hrozivé ztrátě Chrise Phillipse.

Ve druhé půli tak už bylo prakticky rozhodnuto; Lille proto logicky trochu ubralo nohu z plynu a opět se prosadilo až 20 minut před koncem. Pravý bek Romain Métanire fauloval ve vápně pronikajícího Divocka Origiho, míč si na bílý puntík postavil jeho útočný parťák Roux a zvýšil na 4:0. Alespoň konsolidační trefu pak šest minut před koncem zaznamenal domácí José Palomino, i když mu k ní hodně pomohl gólman Vincent Enyeama, který si míč pod tlakem prakticky sám srazil do sítě.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele