35. kolo
02.05.2015 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - Girondins Bordeaux 0:0

Je vlastně zázrak, že zápas Lorientu s Bordeaux skončil 0:0 - oba týmy si vypracovaly několik dobrých šancí, přesto se však nakonec musí spokojit s bezbrankovou remízou. Ta samozřejmě vyhovuje spíše domácím, kteří se tak vzdálili sestupové zóně, zatímco hostům opět o kousek unikla šance zahrát si pohárovou Evropu..

Les Girondins vstupovali do zápasu s vědomím, že je od čtvrté příčky dělí pouze pět bodů; na druhou stranu však jejich forma v posledních týdnech trochu upadla. Dnes se chtěli vrátit zpět na vítěznou vlnu po ztrátách v Lille (0:2) a s Métami (1:1), překonat domácího gólmana Benjamina Lecomteho však nedokázali.

Už v šesté minutě se po rohu ocitl v soupeřově vápně úplně volný Diego Rolán, před odkrytou bránou však pálil nepochopitelně mimo. Na druhé straně na sebe jako první upozornil Jordan Ayew, hrdina nedávné přestřelky v Marseille (5:3); tentokrát však ghanský útočník skórovat nedokázal. Nutno nicméně dodat, že Lorient se z úvodního tlaku poměrně rychle oklepal a ještě v první půli donutil Ayew Carrassa ke skvělému zákroku.

Bordeaux zakončilo poločas velkou šancí Rolána, uruguayský forvard nicméně dnes zapomněl nazout střelecké kopačky; jeho střela mířila přímo do náruče připraveného Lecomteho. Druhé dějství otevřela příležitost domácího záložníka Didiera N'Donga, reprezentant Gabonu však po Mesloubově chytré přihrávce trestuhodně zaváhal a dovolil Carrassovi vyřešit situaci bez následků.

A šance se kupily i nadále - skvělý Mesloub našel od rohového praporku Romaina Philippoteauxe, jehož střelu odklízel z brankové čáry až obránce Diego Contento, hostující opora Grégory Sertic zase skóroval z postavení mimo hru. Kouč Les Merlus Sylvain Ripoll na závěrečné minuty poslal do hry Raphaëla Guerreira a mladý Portugalec málem vystřelil domácím cenné tři body; jeho rána na zadní tyč z 87. minuty se však do Carrassovy klece těsně nevešla.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele