4. kolo
30.08.2014 20:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Lorient - EA Guingamp 4:0

FC Lorient po výborném výkonu ve druhé půli porazil v bretaňském derby EA Guingamp.

Přitom kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby v úvodu nevychytal Benjamin Lecomte Claudia Beauvuea. Jen o chvíli později hlavičkoval na druhé straně Bruno Ecuele Manga, avšak míč těsně přeletěl břevno. Ještě před pauzou si Rafidine Abdullah zpracoval dlouhý balon, vběhl s ním do vápna, a přestože byl už z úhlu, rozhodl se vystřelit, přičemž jeho pokus nezastavil Mamadou Samassa, nýbrž břevno jeho branky.

V úvodu druhého poločasu pálil těsně nad břevno Raphaël Guerreiro a nedlouho poté se Samassa vytáhl proti střele Jordana Ayewa z přímého kopu. Následný roh však obrana hostujícího celku neodvrátila podle představ, díky čemuž se míče zmocnil Lamine Koné a po jeho přihrávce se mohl Benjamin Jeannot při svém prvním startu za Les Merlus radovat z prvního vstřeleného gólu - 1:0.

V 81. minutě už to bylo 2:0. Gilles Suna u levé postranní čáry pěkně zakombinoval s Ayewem, načež se zrodila přihrávka Valentinu Lavignemu, jenž si našel prostor pro zakončení a poslal svou střelu do levého dolního rohu branky. O pouhé dvě minuty později se proměnil ze střelce v nahrávače, kdy utekl Christophu Kerbratovi a z jeho práce mohl těžit Jordan Ayew, jenž placírkou překonal Samassu. A aby toho nebylo málo, musel malijský reprezentant lovit balon ze sítě ještě v poslední minutě řádné hrací doby. A kdo že jej překonal tentokrát? Znovu Valentin Lavigne! Guingamp tedy prohrál třetí ze čtyř zápasů nové sezony, zatímco Lorient připomněl své vítězství z prvního kola nad Monakem, a zároveň dal zapomenout na prohru s Lille minulý víkend.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele