38. kolo
23.05.2015 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Lorient - AS Monaco 0:1

Je dobojováno, poslední otázka dospěla k předpokládanému rozuzlení - Ligu mistrů si vedle PSG a Lyonu napřesrok opět zahraje i Monako. Knížecímu klubu stačilo k jistotě třetí příčky porazit Lorient na jeho půdě, což se díky jediné trefě Yannicka Ferreiry-Carrasca také povedlo..

Mladý Belgičan se prosadil už po dvaceti minutách hry a jeho zásah byl logickou odměnou za výrazně aktivnější výkon Monaka; Lorient sice nakonec prohrál pouze 0:1, za to ale vděčí v první řadě skvělému výkonu gólmana Benjamina Lecomteho. Hosté si zkrátka bez potíží pohlídali svůj náskok, takže dotírajícím Marseille a Saint-Étienne nebyly finální výhry nic platné.

Les Merlus, kteří zakončili sezonu na šestnácté příčce, jako by se k zápasu ani mentálně nedostavili. Lecomte se tak musel činit od samého začátku - už po dvou minutách jej poprvé prověřil Joao Moutinho, načež Bernardo Silva v dobré pozici přestřelil. V další situaci se šikovný Brazilec pro změnu převtělil do role asistenta a ta mu sedla lépe - po jeho pasu totiž Carrasco uprchl od bránícího Lamine Gassamy a zakončoval přesně mezi brankářovýma nohama.

Monaco je v soubojích se slabšími týmy letos venku stoprocentně efektivní, naopak Lorientu se na Moustoiru v sezoně vůbec nedařilo - a tento poměr sil byl jasně patrný i dnes. Domácí poprvé zahrozili až těsně před pauzou, kdy Danijel Subašić bez problémů kontroloval střelu Jordana Ayewa; to však bylo až poté, co museli přežít další gólovku Martiala a s úlevou kvitovat rozhodnutí sudího Tonyho Chaprona, jenž si nevšiml Gassamovy ruky v pokutovém území.

První poločas zakončoval Kurzawa takřka gólovou hlavičkou; Lecomte na ni nedosáhl a míč musel z brankové čáry odklízet Yann Jouffre. Krátce po změně stran potom napodobil Gassamu spoluhráč Lamine Koné a Chapron už byl tentokrát pozorný - nařízenou penaltu však Martial nevyužil a nechal pouze vyniknout skvělého Lecomta.

Stoper Wallace sice dostal míč za brankářova záda, jeho gól však nebyl uznán pro ofsajd, načež Lecomte v rychlém sledu předvedl parádní zásahy proti Carraskovi, Martialovi i střídajícímu Valére Germainovi. Kouč Sylvain Ripoll jej následně v samém závěru stáhl ze hřiště, aby dopřál rozlučku loučícímu se veteránovi Fabienu Audardovi; ještě poté mohl Koné hlavičkovat na bližší tyči a vystřelit tak svému týmu nečekanou remízu, leč netrefil.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hlavně neprohrát AS Monaco, ať jsou poháry

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Stačila by, hlavně zůstat před St.Etienne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele