3. kolo
22.08.2014 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - Paris Saint-Germain 0:0

Tak jako loni, i letos Évian šokoval PSG. Ačkoli se domácím úvodní dvě kola vůbec nepovedla a po debaklech s Caen a Rennes se nacházeli na posledním místě, favorita opět dokázali pořádně zaskočit. Obhájce titulu si takovýhle vstup do sezóny určitě nepředstavoval, ze tří utkání zvítězil jen jednou.

Ne že by to bez Zlatana Ibrahimovice v útoku vyloženě skřípalo. Svěřenci Laurenta Blanca si šance vytvořit uměli, vždy je ale zabrzdila bídná koncovka. V 62. minutě navíc hráli o deseti mužích v poli, neboť se Cabaye po druhé žluté kartě nechal vyloučit. V oslabení pak bylo ještě těžší prosadit se proti dobře se bránícímu soupeři.

Co se prvního poločasu týče, až na jednu vyloženější příležitost nenabídl vlastně vůbec nic. Cavani, který v sestavě nahradil hvězdného Švéda, narazil většinou už na skvěle pracující duo defenzivních záložníků Sorlin - Koné, takže podpora ofenzívy byla z jeho strany mizivá. Byť právě on se ve 27. minutě ocitl ve stoprocentní pozici.

Byl to jeden z mála momentů, kdy se Uruguayec dostal za obránce, pod nohy se mu ale nakonec včas vrhl skvěle gólman Hansen. Zkraje druhého dějství zahrozil Lucas, který si parádně zpracoval pas od Pastoreho a akci prostě chybělo jen přesnější zakončení. Poslední dvacetiminutovka utkání byla tou nejzajímavější pasáží.

V 71. minutě vypálil tvrdý pokus Cavani, mířil však jen do připraveného Hansena. Čím více se blížil konec zápasu, tím více ÉTG hrozil z brejků, ostatně jako tomu bylo v prosinci minulého roku - tehdy mužstvo Pascala Dupraze pařížský celek senzačně porazili a přerušili jeho sérii neporazitelnosti trvající 26 kol.

Évian mohl skórovat zásluhou Camuse po hodině hry, o deset minut později také díky Benezetovi nebo v 83. minutě díky Barbosovi - ani jeden z nich však míč za brankovou čáru nedotlačil. Nastavení bylo pro hosty hodně hektické, měli opravdu velké štěstí, že Benezeta brilantně vychytal brankář Sirigu a Wass nenašel správnější mušku.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

nevi nekdo jestli bude hrat Ibrakadabra?

Reagovat
smazaný uživatel

nebude!

Tip 1:2, 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je pech.... tento zapas pro me ztratil smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele