11. kolo
26.10.2014 17:00 CET
2 : 7
(1:4)

Reportáž

EA Guingamp - OGC Nice 2:7

Takové gólové hody se v Bretani určitě nečekaly. Pokud-li se podíváme na samotný začátek tohoto ročníku Ligue 1, v zápasech, kde se objevil Guingamp, nikdy nepadly více jak tři branky. V souboji s Nice jich diváci viděli rovnou devět! A z toho pět si na své konto připsal Brazilec Carlos Eduardo.

Je až s podivem, že zrovna jihofrancouzský celek před odletem do Guingampu dokázal soupeře smést hned sedmi trefami. Vždyť nastřílel pouze devět gólů celkově za uplynulých deset kol! Jenže Carlos Eduardo, který je v klubu na hostování z Porta, prožil jedno z nejlepších střetnutí svého života a zařídil svému týmu tři body.

Konečný hokejový výsledek 2:7 se na Stade du Roudourou mezi oběma celky samozřejmě nikdy v historii neudál. Ten, kdo však na stadion zavítal, a především pak nestranný fanoušek, rozhodně nelitoval. Pro domácí se přitom střetnutí nevyvíjelo vůbec špatně, už v 8. minutě totiž vedli po přesné hlavičce Beauvueho.

Jenže pak na hřišti vládl pouze jeden muž. Za čtyři minuty Eduardo vyslal parádní střelu z přímého kopu, ve 26. minutě se prosadil naprosto snadno z míst blízko pokutové značky a hattrick dovršil dvě minuty před obrátkou. Bauthéac z levé strany našel centrem svého spoluhráče, jenž zase snadno skóroval.

Ze strany svěřenců Clauda Puela to ovšem nebylo všechno, v nastavení první půle totiž přidali ještě jednu branku. Domácí gólman Lössl nedokázal odkopnout míč do bezpečí, ten se tak dostal k Pléovi, před nímž zívala prázdná branka a tu neminul. Pro hostujícího záložníka to byl vůbec první zásah v nejvyšší soutěži.

OGC pokračoval v ofenzivní hře i po přestávce. A čtyři minuty po ní navýšil náskok znovu Eduardo, jemuž z levé strany přihrával Pléa. Guingamp, který ve čtvrtek v Evropské lize uhrál remízu v Minsku a možná že díky tomuto zápasu byl značně unavený, byl zralý na ručník. Soupeř se s ním však i nadále vůbec nemazlil.

V 65. minutě domácí defenzíva zase zaspala, Vercauteren tak mohl poslat přihrávku do běhu Eduardovi, který se ani napopáté před Lösslem v koncovce nezmýlil. EAG přidal čestný úspěch dvacet minut před koncem zásluhou Schwartze, aby následně hosté mohli přidat sedmou trefu o chvilku později díky Bauthéacovi.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele