7. kolo
24.09.2014 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

EA Guingamp - FC Metz 0:1

Loňský suverénní vítěz druhé francouzské nejvyšší soutěže vyhrál poprvé v této sezóně dvakrát v řadě. Mety si po domácím vítězství nad Bastií odvezli také všechny body z Guingampu, který i nadále zůstává v tabulce předposlední a pokračuje ve výsledkové mizérii. O jedinou trefu utkání se postaral Gaëtan Bussmann.

Vítězná sestava se nemění, asi tohle si před utkání v Bretani řekl hostující lodivod Albert Cartier, jenž do zápasu nasadil naprosto totožnou sestavu jako z minulého víkendu. A to včetně Florenta Maloudy, bývalého hráče Chelsea, který právě v Guingampu před více jak deseti lety dokonce působil.

Hosté vstoupli do utkání aktivněji, jenže N'Gbakotova střela z 5. minuty letěla vedle a spoluhráč Falcón na tom o pár desítek vteřin později nebyl lépe. Na druhé straně měl v 11. minutě k dispozici dobrou standardku Beauvue, ovšem ani on nenašel tu správnou mušku, a tak gólman Mfa Mezui nemusel ani zasahovat.

Cartierovi hoši se radovali ve 24. minutě. N'Gbakoto nacentroval z rohového čtvrtkruhu někam na hranici malého vápna, kde se do míče opřel vší silou Bussmann a zavěsil přesně pod břevno. Čtyři minuty před přestávkou mohl navýšit náskok Malouda po přihrávce Kryvece, avšak gólman Samassa jeho pokus lapil.

Malouda se po přestávce ocitl v další dobré možnosti, udělal si prostor v šestnáctce, avšak i nyní nemělo jeho zakončení potřebné parametry. Nováček Ligue 1 si také po přestávce vytvářel více šancí, po hodině hry N'Gbakotův centr našel Falcóna, ovšem jeho hlavička zamířila přímo do rukavic Samassy.

EAG toho opět v tomto utkání moc nepředvedl. Za zmínku stojí snad jen Aliouiho příležitost, domácí útočník však po pasu od Beauvueho gólmana Mfa Mezuie hlavičkou nepřekonal. V samotném závěru museli hosté dohrávat o deseti, po druhé žluté kartě byl vyloučený N'Gbakoto, ve finále však tenhle moment už nic nezměnil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele