33. kolo
18.04.2015 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - Évian Thonon Gaillard 1:1

Až dosud odcházeli fanoušci Guingampu z domácích zápasů vždy v jasné náladě - svěřenci Jocelyna Gourvennece na Roudourou buď vítězili nebo prohrávali. Dnes se jim poprvé podařilo i remizovat. Évian si odváží domů bod za výsledek 1:1, a tuhý boj o záchranu tak může pokračovat..

Guingamp, který ještě nedávno zaujímal pohodlnou pozici v první polovině tabulky, nyní vyhrál jediné z posledních osmi utkání a na sestupovou zónu má náskok už pouze pěti bodů; hostující Les Croix de Savoie drží nad osmnáctým Lorientem pouze dvoubodový rozestup.

Vzhledem k tomu, že ani jeden z týmů nevstupoval do utkání v bůhvíjaké formě, a že každá chyba by mohla mít potenciálně drtivé následky, logicky se toho na hřišti dlouho příliš zajímavého nedělo. V podstatě se čekalo, kdo zaváhá jako první; nakonec to mohl být Évian, konkrétně jeho obránce Jesper Juelsgaard, který pod tlakem dotírajícího Christophe Mandanneho zazmatkoval a srazil si míč do vlastní sítě. Naštěstí pro něj stál Mandanne v ofsajdu.

Domácího útočníka to od dalších pokusů neodradilo; jeho odvážný lob osm minut před změnou stran jen těsně minul hostující klec. Až poté se do první příležitosti dostal i Évian, ani Nicolas Bandi však svůj pokus mezi tři tyče nevměstnal. Vedoucí trefu si tak domácí hvězda Claudio Beauvue nechala až na samý závěr první půle - gólman Benjamin Leroy neodhadl Piedův rohový kop, takže specialista Beauvue mohl hlavičkovat do odkryté klece.

Po změně stran mohl na 2:0 zvyšovat Mandanne, z dobré pozice ale přestřelil. To Évian se svojí další šancí naložil mnohem lépe - v 50. minutě se vůbec poprvé v Ligue 1 prosadil pětadvacetiletý Argentinec Blandi, který dorážel do sítě vyraženou střelu Adriena Thomassona. Leroy ještě dvacet minut před koncem úchvatným zákrokem zlikvidoval dělovku Thibaulta Giresseho, a když si následně (byť se štěstím) poradil i s další nebezpečnou ránou Mandanneho, rozešly se oba týmy nakonec smírně.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele