9. kolo
05.10.2014 14:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 0:1

Toulouse na Stade Geoffroy-Guichard překvapilo, odvezlo všechny tři body a posunulo se už na šesté místo v tabulce.

V tomto zápase se potvrdily dvě věci. Zaprvé, že v utkáních ASSE nepadá příliš mnoho gólů. A zadruhé, že Wissam Ben Yedder má v úvodu sezony parádní formu. Branka, kterou ve 23. minutě rozhodl o vítězství TFC, byla už jeho šestá v sezoně. Pouze André-Pierre Gignac je na tom v tuto chvíli lépe. Dokonce i Zlatan má na kontě o gól méně, ovšem nutno dodat, že švédský kanonýr neodehrál zdaleka všechny zápasy.

Protože domácí kouč Christophe Galtier nemohl využít služeb Mevlüta Erdinga a Romaina Hamoumy, musel se o ofenzivu znovu, tak jako v rámci Evropské ligy proti Dněpru Dněpropetrovsk starat především Ricky van Wolfswinkel. A Les Verts opět neskórovali. Ačkoliv po střele zmíněného hráče a následné dorážce Benjamina Corgneta k tomu měli hodně blízko, leč francouzský záložník nepochopitelně z velké blízkosti minul zařízení.

Po třiadvaceti minutách hry se zrodil rozhodující moment tohoto mače. Po přihrávce Alexandra Pešiće se Ben Yedder zbavil bránícího Mustaphy Bayal Salla a pod vyběhnuvším Stéphanem Ruffierem, zachráncem té remízy v Evropské lize, poslal balon do branky, čímž domácí příznivce opravdu nepotěšil - 0:1.

Po hodině hry bylo ASSE znovu velice blízko vyrovnání. Zpětnou přihrávku Kévina Monnet-Paqueta ale napálil Corgnet jen do tyče. A Toulouse se muselo bránit i nadále, ačkoliv sem tam to z jeho strany nebylo úplně přesvědčivé. Jako když si Jean Daniel Akpa Akpro málem srazil do vlastní branky centr Maxe Gradela. Reprezentant Pobřeží slonoviny se pak dostal i k přímé střele, ale mířil vedle.

A protože Óscar Trejo po Ben Yedderově přihrávce pálil v závěru z dobré pozice těsně nad, brali svěřenci Alaina Casanovy všechny tři body. A zároveň dokázali, že proti ASSE zahrát umí. Le Chaudron, jak se domovskému stánku Les Verts také přezdívá, vyloupili i minulou sezonu. A nyní tedy prodloužili svou sérii neporazitelnosti v těchto vzájemných duelech.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

TFC začíná ukazovat svoji kvalitu pro tuto sezonu a vubec bych se nedivil kdyby tady v ASSE zvítězilo. Tip: 02.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele