2. kolo
17.08.2014 17:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Stade Reims 3:1

Díky vítězství nad Remeší je ASSE zatím jediným klubem, který naplno bodoval v obou úvodních duelech nové sezony.

Je to opravdu zajímavé, že z dvaceti týmů mohou mít po dvou zápasech na kontě plný bodový zisk jen dva. Svěřence Christopha Galtiera mají šanci napodobit ti Sagnolovi. Ačkoliv jím vedené Bordeaux má proti sobě loňského vicemistra. Na Stade Geoffroy-Guichard v Saint-Étienne mohli jít domácí do vedení už ve 24. minutě, kdy měl před sebou téměř odkrytou branku Max Gradel. Jeho střelu zblízka však v poslední chvíli odkopl do bezpečí Mickaël Tacalfred.

Skóre se tak poprvé měnilo až o 180 vteřin později. Jenže na druhé straně. Benjamin Moukandjo, jenž letos v létě vyměnil dres AS Nancy právě za ten remešský, si to neohroženě namířil do vápna soupeře, obešel dva obránce a jeho střelu ve finále tečoval špičkou kopačky do vlastní branky kapitán Loïc Perrin - 0:1.

Těsně před koncem poločasu neměli Les Verts daleko k vyrovnání. Kévin Monnet-Paquet centroval, avšak Gradel našel jenom připraveného Kossiho Agassu. A tak bylo ještě před závěrečným hvizdem v první půli rušno na druhé straně. Gaëtan Charbonnier se šikovně uvolnil a jeho solidní střela zpoza velkého vápna ve finále směřovala kousek nad břevno.

Ve druhém poločase už to bylo docela jiné ASSE. Aktivní Max Gradel, jenž si na letošním mistrovství světa zahrál v dresu Pobřeží slonoviny necelých sedmdesát minut proti Kolumbii, si to neohroženě štrádoval k brance Remeše, když byl ještě před vápnem faulován Grégorym Bourillonem. Pln sebevědomí se pak sám ujal exekuce přímého kopu a trefil to parádně přes zeď do horního rohu branky - 1:1.

O deset minut později přišel Kotel, jak se stadionu AS Saint-Étienne přezdívá, skutečně do varu. Mevlüt Erding na křídle pohodlně obehrál Francka Signorina a poslal Monnet-Paquetovi na zadní tyč centr tak přesný, že čerstvé akvizici z Lorientu stačilo jenom nastavit hlavu - 2:1. První vzájemný letošní duel těchto dvou celků skončil v dubnu remízou, ovšem Les Verts měli tentokrát zcela jasně navrch.

Svou převahu totiž korunovali ještě jedním gólem. Romain Hamouma, jenž přišel na hřiště v 68. minutě místo Gradela, našel parádní přihrávkou na zadní tyči tureckého internacionála Mevlüta Erdinga, pro něhož nebylo vsítit branku opravdu nic složitého - 3:1. AS Saint-Étienne tak po dvou kolech s největší pravděpodobností zůstane na čele tabulky Ligue 1 a může se těšit na čtvrteční první mač o Evropskou ligu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
AnthonyR

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele