35. kolo
03.05.2015 17:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

AS Monaco - Toulouse FC 4:1

AS Monaco si díky další výhře upevnilo třetí pozici, zatímco Toulouse má stále jen dvoubodový náskok nad sestupovou zónou.

Družina Leonarda Jardima v poslední době na Stade Louis II příliš nepřesvědčila. Že by to tentokrát mohlo být o poznání lepší, než v předchozích případech, naznačil v 9. minutě Bernardo Silva. Jeho střelu z velkého čtverce těsně před brankářem Alim Ahamadou smolně tečoval jeho spoluhráč Jean-Armel Kana-Biyik - 1:0.

TFC poté převzalo iniciativu, za což mohlo být odměněno pokusem Jean Daniela Akpy Akpra, kdyby ovšem skvěle nezasáhl Danijel Subašić. Ve 26. minutě zahrávali hráči knížecího klubu rohový kop. Jenže tím soupeři nabídli možnost přejít do rychlého protiútoku, na jehož konci byla přihrávka Óscara Treja na Martina Braithwaita, který zblízka podstřelil monackou gólmanskou jedničku - 1:1.

Svěřenci Dominiqua Arribagého útočili i v následujících minutách. Jenže ani Wissam Ben Yedder, ani Braithwaite se proti chorvatskému reprezentantovi neprosadili. V první minutě nastavení fauloval ve vlastním vápně Trejo. K penaltě si stoupnul sám faulovaný, tedy Anthony Martial, a vcelku s přehledem ji proměnil - 2:1.

Tenhle gól se ukázal býti vítězným. I proto, že přišel pro hosty v opravdu nejméně vhodnou dobu. Druhý poločas byl tak čistě v režii AS. V 56. minutě po centru Andrey Raggiho z pravé strany nepohlídal Kana-Biyik hlavičkujícího Jõaa Moutinha a Ali Ahamada na balon nestačil zareagovat - 3:1. Po hodině hry to zkoušel z přímého kopu Ben Yedder, ale těsně minul. Na druhé straně usiloval o gól Yannick Ferreira-Carrasco, avšak čtyřiadvacetiletý brankář téfécé byl proti.

V 80. minutě došlo ke zdánlivě poměrně nevinnému souboji mezi Nabilem Dirarem a Kana-Biyikem, po kterém se monacký záložník ocitl na trávníku. Rozhodčí Rainville neměl pro toto počínání pochopení a oba zúčastněné poslal do šaten. Mezery v obraně pak o deset minu později využil díky výborné Moutinhově přihrávce Valére Germain, jehož housle Ahamadovi daly výsledku finální podobu - 4:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele