29. kolo
13.03.2015 20:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Monaco - SC Bastia 3:0

Monaco si nic nedělalo z dobré formy Bastie a jasnou výhrou 3:0 jí připomnělo, že záchranu ještě stále nemá jistou. Aspirujícího čtvrtfinalistu Ligy mistrů dnes táhl především mladý Anthony Martial, autor dvou gólů..

O I Lioni se (právem) říká, že jsou velkými bojovníky, dnes to ale knížecímu klubu ztížit nedokázali; Monaco zvládlo generálku na odvetu s Arsenalem naprosto s klidem, a to ještě Layvin Kurzawa zahodil penaltu. Martial se trefil ve 22. a 52. minutě, mezi tyto zásahy se ještě vešel jeden, jehož autorem byl mladý odchovanec Matheus Carvalho (43'), zatímco hosté dohrávali o devíti po červených kartách pro Diakitého (31') a Sia (71').

Domácí věděli, že případný úspěch pojistí jejich pozici na čtvrté příčce a dodá jim potřebný klid na blížící se odvetu v Lize mistrů, a už od začátku pro něj dělali vše - třiadvacetiletý Carvalho, jmenovec zkušeného stopera, nebezpečně hlavičkoval v samém úvodu. Martial, který dostal na hrotu útoku přednost před Berbatovem, zase zkraje prověřil brankáře Aréolu dvěma střelami; bastijský strážce si s nimi poradil, nakonec jej ale zklamala jeho vlastní obrana, která napotřetí nechala Martiala úplně volného. Ex-lyonský forvard zpracoval Dirarův pas a otevřel skóre.

Oba mladíci byli na hřišti nejvýraznějšími postavami - Matheus Carvalho šel ve vápně dolů po faulu Drissy Diakitého, za což si hostující záložník vykoledoval červenou a domácí měli možnost kopat desítku. Kurzawa však neproměnil, a neuspěl ani dorážející Joao Moutinho.

Bastia v tu chvíli vůbec nevypadala jako tým, který nedávno právě přes Monaco přešel do finále Ligového poháru; ještě do poločasu inkasovala podruhé, když se po narážečce Moutinha s Dirarem dostal míč až k Carvalhovi, který propálil Aréolu. Krátce po změně stran pak zasadil finální úder Martial; asistoval mu kdo jiný než druhý hrdina večera Carvalho.

Tatáž dvojice málem zasadila Korsičanům i čtvrtý direkt - zachránila pouze šťastná teč bránícího Francoise Modesta. V závěru utkání už Monaco pohodlně kontrolovalo hru, a když byl za faul na Kurzawu ještě vyloučen Sio, bylo jasné, že tady už k žádnému dramatu nedojde. Knížecí klub tak nadále pokračuje v excelentní formě, v lize prohrál jediné z posledních 13 utkání.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele