34. kolo
23.04.2014 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse FC - Olympique Lyon 0:0

Nic neřešící bezbrankovou remízou skončil duel Lyonu v Toulouse; svěřenci Rémi Gardeho tak stále zůstávají pátí, v těsném závěsu nad věčným konkurentem ze Saint-Étienne. Domácí předvedli velmi dobrý výkon a favorita dokonale zaskočili.

Garde to v poslední době vůbec nemá jednoduché - kromě série zranění přišla ještě prohra s PSG ve finále Coupe de la Ligue, čímž Lyon ztratil poslední letošní šanci na trofej. Nyní je tedy cílem zajistit si alespoň pohárovou účast, avšak unavení hráči se v prvním poločase po hřišti spíše ploužili; naopak odpočaté Toulouse zahájilo frontální ofenzivu a už v páté minutě mohl Wissam Ben Yedder otevřít skóre dělovkou z ostrého úhlu.

Lyon odpověděl až po přestávce, a to zásluhou kapitána Maxima Gonalonse - ten se jako správný lídr v 51. minutě probil celým vápnem a hlavou poslal míč doslova centimetry mimo Boucherovy tyče. Lepší šanci už hosté po celých 90 minut nezaznamenali. Naopak Toulouse, které doma neprohrálo s Lyonem už 9 let a za tuto dobu nedostalo ani gól, bylo i nadále aktivní a Ben Yedderův volej v 65. minutě dokonce orazítkoval tyč.

Les Violets letos prosluli střílením branek v závěrech zápasů a o něco podobného se pokoušeli i dnes - po vynikajícím pasu Akpa-Akpra v 74. minutě střílel opět aktivní Ben Yedder, ani tentokrát se mu však nezadařilo. Lyonu nezbývalo než držet obrannou linii. Když však v samém závěru zahodili další skvělé šance Martin Braithwaite a (pochopitelně) Ben Yedder, kteří oba pálili tak těsně vedle, jak to jen šlo, rozešly se oba celky smírně.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Les Gones pojďmeeeee A.S remiza tak ať už jste tam

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam, že Lyon sa nedostane do europskej.....s takou hrou môžu hrať tak akurát o stred tabuľky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele