12. kolo
02.11.2013 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Marseille 1:1

Fotbalisté Marseille přerušili svou mizernou bilanci pěti porážek v řadě a z půdy Rennes vezou cenný bod. Ten jim mimochodem zařídil především gólman Mandanda, který za remízového výsledku předvedl několik klíčových zákroků. Obě branky padly v první půli, za domácí se trefil Nélson Oliveira, za hosty Jordan Ayew.

Především v 74. minutě byl OM blízko dalšímu neúspěchu. SRFC totiž zahrával pokutový kop, jenže ten neproměnil Nélson Oliveira a to jen díky Mandandovi, který mu střelu polapil. Portugalský forvard přitom vstoupil do utkání snově. Hned zkraje se ho snažil najít svým pasem Pitroipa, na poslední chvíli nakonec zasahoval bek N'Koulou.

V 7. minutě již hostující celek kapituloval. Nejlepší střelec týmu Nélson Oliveira zachytil přihrávku protihráče Morela a zpoza vápna zamířil přesně k tyči. Byl to pro něj již sedmý zásah v sezóně. Na druhé straně mohl vyrovnat Valbuena, jenže v tu chvíli zamířil ještě jen do gólmana Costila. O pár chvil později se ale přece prosadil Jordan Ayew.

Útočníkovi Olympiqueu pomohlo podklouznutí spoluhráče Romaa, takže nádherný pas Abdallaha, jenž nahradil opět v sestavě zraněného Fanniho, se dostal k Ayewovi, jenže neměl problém zacílit za Costila. Proti Rennes se mu očividně daří, naposledy totiž skóroval v rámci Ligue 1 loni ve 22. kole právě proti tomuto soupeři.

Ayew dostal šanci za potrestaného bratra Andrého a zastoupil ho dobře. Ve druhé půli měl ke druhému gólu blízko, avšak po centru Thauvina hlavou zamířil těsně nad. Na druhé straně musel za chybujícího Abdallaha proti Kadirovi zaskakovat Mandanda. Čtvrthodiny před koncem bohužel pro domácí selhal z bílého puntíku Nélson Oliveira.

Závěr utkání patřil spíše Rennes. I přesto, že dohrávalo o deseti mužích, jelikož se zranil záložník Jaen Makoun, jehož odnesli zdravotníci na nosítkách, mělo vůbec poslední možnosti strhnout výhru na svou stranu. Do dobré střelecké pozice se dostal střídající mladík Hunou i Nélson Oliveira, ovšem ani jeden z nich nepřekonal Mandandu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele