21. kolo
18.01.2014 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Bastia - Girondins Bordeaux 1:0

Poprvé od 1. prosince získali fotbalisté Bastie tři body a posunuli se z třinácté na dvanácté místo tabulky. Les Girondins potvrdili, že se aktuálně potýkají s poklesem formy, a prohráli již třetí utkání v řadě. Po minulé porážce s Toulouse a vypadnutí z Coupe de la Ligue s PSG nestačili tentokráte ani na Korsice.

Bastia přitom vstupovala do zápasu s výraznými handicapy. Do hry se totiž nemohl podívat zraněný Djibril Cissé, do branky navíc musel místo velezkušené jedničky Landreaua, jenž měl rovněž zdravotní problémy, dvojka Leca. I přesto Bordeaux těchto absencí soupeře nevyužilo, směrem dopředu se téměř vůbec neprosadilo.

První poločas nenabídl kromě jediné trefy zápasu zhola nic. Hosté se dostali do jakýchsi dvou pološancí, v 16. minutě zlikvidoval lob Rolana dobře reagující Leca a ani Obraniak se se svým přímým kopem neprosadil. Tři minuty před přestávkou udeřil Ba, jehož našla parádní přihrávka zprava od Raspentina, po níž bez problémů zacílil.

Bordeauxský lodivod Francis Gillot musel po obrátce udělat nějaké změny, do hry se tak podívala zimní zvučná posila Guillaume Hoarau. Právě on mohl v 64. minutě vyrovnat, avšak jeho střelu k tyči fantasticky vytěsnil Leca. Na druhé straně naopak hostující hráči mohli děkovat brankáři Carrassovi, že zlikvidoval tutovku Raspentina.

Větší tlak si bohužel Gillotovi hoši vytvořit nedokázali, Bastia celkem v klidu hlídala těsné vedení. Čím více se blížil konec utkání, tím více FCGdB logicky otevíral hru. Prostor se tak v 87. minutě našel pro Ilana, avšak jeho pokus skončil jen vedle. Domácím však tenhle fakt nevadil, tři body totiž i tak zůstaly na Stade Armand Cesari.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele