25. kolo
15.02.2014 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Bastia - AS Monaco 0:2

Teprve druhou domácí porážku v sezóně připravili fotbalisté Monaka korsické Bastii a stáhli ztrátu na vedoucí PSG, který v pátek bez problémů udolal Valenciennes, zpátky na pět bodů. Klíčovou osobností vítězství monackého celku byl James Rodríguez, jenž si na své konto připsal dvě branky z obou poločasů.

Bastia věděla hned od začátku, že uhrát jakýkoli pozitivní výsledek pro ní bude krutě těžké. Už v 10. minutě totiž brankáře Lecu, jenž bude mezi třemi tyčemi stát pravděpodobně do té doby, než se vrátí zraněná jednička Landreau, ohrozil po centru Kurzawy útočník Riviére. Sám Kurzawa poté po pasu od Joaa Moutinha trefil hlavou tyčku.

Monako mělo stále více ze hry, další střely na bránu vyslali James Rodríguez nebo Kondogbia, až se nakonec ujali hosté vedení těsně před obrátkou. James Rodríguez se postavil těsně za vápnem k rozehrání přímého kopu, obstřelil zeď a míč zapadl přesně k tyčce, kam se Leca pouze marně natahoval.

Germain, pravděpodobně první volba Claudia Ranieriho za dlouhodobě zraněného Falcaa, ve druhém poločase mohl náskok navýšit, avšak centr od Jamese Rodrígueze zužitkoval pouze pokusem vedle. Riviére po hodině hry pálil těsně nad břevno. Jako by zkrátka ASM ani nevadila absence Abidala, Berbatova či Falcaa.

Hostující tým byl směrem dopředu pořád aktivnější a kreativnější. A v 77. minutě bylo o jejich úspěchu definitivně rozhodnuto. Cahuzac ztratil míč, kterého se ujal James Rodríguez. Spolu s dvěma spoluhráči postupoval do brejku tři na dva, po sprintu přes půl hřiště zvolil zakončení, po němž se míč třepotal za zády Lecy.

Korsičané byli v ofenzívě naprosto marní. Trochu překvapivé bylo posazení Khazriho na lavičku, jelikož v posledních zápasech podával opravdu stabilní výkony, Cissé, který od přestupu z Krasnodaru naposledy vsítil svůj první gól v Toulouse, nedělal soupeři vůbec žádné problémy.

Prakticky jen v závěrečné dvacetiminutovce mohlo hostům výrazněji zatrnout. První šanci měl Yatabaré, jenže jeho hlavička po dlouhém pasu skončila jen vedle. Boudebouz přišel na plac sice až v 80. minutě, byl to ovšem právě on, který nejvíce ohrozil brankáře Subašiče. Ten mu ovšem jeho ránu vyrazil do bezpečí.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele