38. kolo
17.05.2014 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Montpellier HSC 4:0

PSG si v závěrečném zápase sezony ještě s chutí zastřílelo.

Není pochyb o tom, že nejdůležitějším hráčem klubu z hlavního města Francie byl i letos Zlatan Ibrahimović. Nejenže vsítil celkem šestadvacet ligových branek, ale zároveň také na jedenáct přihrál. V této statistice si pouze monacký James Rodríguez počínal (o jednu) lépe. A obrovitý Švéd byl pochopitelně i u úvodní akce zápasu s Montpellierem.

A hned gólové. Jeho centr sice nejprve Geoffrey Jourdren vyrazil, následně si poradil i se střelou Christopha Jalleta, ale tu dorazil dobíhající Ezequiel Lavezzi už ve 2. minutě - 1:0. Po dvaceti minutách si Zlatan zaběhl za obranu, kam mu v pravý čas poslal parádní přihrávku Javier Pastore, aby suverénním způsobem překonal montpellierského brankáře podruhé.

Při absenci Cavaniho se zachtělo střílet Lavezzimu. Po pěkné spolupráci s Ibrahimovićem a Pastorem sice gól dal, jenže ten nemohl být pro ofsajd uznán. A při své další příležitosti branku jen těsně minul. V 50. minutě těžil z další Pastoreho přihrávky za obranu Lucas. Sice byl ve vápně trochu z úhlu, ale Jourdrena dokonale zaskočil tím, že místo přihrávky před branku volil střelu k bližší tyči - 3:0.

A domácí přibalili Montpellieru, který se nezmohl na jedinou střelu na branku, na cestu na jih Francie ještě jednu přesnou trefu. Ta vznikla ze spolupráce odchovanců pařížského klubu. Kingsley Coman se řítil do vápna od středu hřiště, a protože byl velmi ležérně bráněn, dostal se až k zakončení. Jourdren sice zasáhl, ale míč se stále potuloval před brankou, kam jej doklepnul Adrien Rabiot - 4:0.

Montpellier HSC, který ještě před dvěma lety nechal PSG za sebou v tabulce na druhém místě, obsadil v této sezoně patnáctou pozici. A nejvíce zaujal tím, že si připsal nevídaných osmnáct remíz. To PSG získalo Ligový pohár a v lize nasbíralo celkem 89 bodů, což se nepodařilo ani Olympiku Lyon během jeho sedmileté nadvlády nad francouzským fotbalem.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele