34. kolo
23.04.2014 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Évian Thonon Gaillard 1:0

Už jen jedno vítězství zbývá PSG, aby slavil titul. Pokud v příštím kole získá na půdě Sochaux tři body, obhájí bez ohledu na výsledek Monaka loňské prvenství. Proti Évianu to ale v dohrávce 34. kola hodně dřelo. A povinný úspěch zařídil až minutu před koncem jedinou brankou utkání Blaise Matuidi.

ÉTG byl velmi blízko opětovné senzaci. Na podzim jako jeden ze dvou celků Ligue 1 dokázal bohatého favorita před vlastními fanoušky porazit a tentokráte chybělo opravdu jen málo. Nakonec ale musí být čtyři kola před koncem stále na velkém pozoru, neboť pětibodový náskok na sestupové pásmo není nikterak dostačující.

Matuidi se přitom na hřiště dostal až na poslední dvacetiminutovku za Verrattiho a právě on notně pomohl rozhýbat ofenzívu svého týmu. To už ovšem hosté hráli v deseti, po hodině hry totiž Abdallah obdržel druhou žlutou kartu a zbytek utkání nemohl sledovat přímo ze hřiště. Évian jinak v Parku princů předvedl houževnatý výkon.

A že se soupeřem bude těžká pořízená, poznal PSG už po pěti minutách hry. Wass napřáhl z dobrých třiceti metrů a jeho střela se otřela o Siriguovu tyčku. Italský brankář jen o pár minut později musel předvést perfektní zákrok, aby znovu nebezpečnému Wassovi znemožnil jakoukoli změnu skóre.

Hra mužstva Laurenta Blanca byla bez zraněného Ibrahimoviče v první půli jinak hodně rozpačitá, přes skvěle pracující obranu Évianu se mu nedařilo dlouhou dobu prosadit. Až v 57. minutě poprvé výrazněji zahrozil Lavezzi, kterému centr adresoval mladík Rabiot, nicméně Argentincův pokus skončil pouze mimo.

Po vyloučení jako by domácí chytili druhý dech a stupňovali tlak. Lavezzi v 67. minutě zaváhal v koncovce a Pastoreho střela byla následně zablokována. Ani Ménez se v 81. minutě netrefil mezi tři tyče, takže uspěl až Matuidi, jenž si naběhl na kolmici Lucase do vápna a odtud podél gólmana Hansena zacílil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele