4. kolo
31.08.2013 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - EA Guingamp 2:0

Pařížané sice vyhráli i podruhé v řadě, ale jestliže proti Nantes nepřesvědčili, doma s Guingampem to bylo hotové peklo - obě branky přišly až v nastaveném čase..

Pod novým koučem Laurentem Blancem to obhájcům titulu zatím povážlivě drhne, a nebýt vysvobození v podobě gólů Adriena Rabiota a (letos vůbec poprvé) Zlatana Ibrahimovice, dočkali by se domácí fanoušci po plichtě s Ajacciem další blamáže proti outsiderovi. Takhle se sice v Parku princů mohli radovat z premiérové domácí výhry, ale nepříjemná pachuť z patra asi jen tak nezmizí.

Vše mohlo být jinak, kdyby Ibrahimovicův překrásný přímý kop v úvodních minutách netrefil pouze tyč; k dorážce se ještě před zívající prázdnou bránou dostal Lavezzi, ale bůhvíproč střílel mimo. Jinak se však hostující nováček bránil příkladně, a Blancova útočná vozba vedená vražedným duem Ibra - Cavani se dlouho nedokázala pořádně prosadit. Největší rozruch švédský kanonýr zaznamenal, když musel dvakrát krátce po sobě odkulhat za postranní čáru..

Na druhé straně se nenudil ani Salvatore Sirigu, který si nedokázal poradit s krásným přímým kopem Fatiha Atika a museli mu na pomoc přispěchat obránci; nepřehlednou situaci zakončovala až dorážka Dialla z krátké vzdálenosti, kterou k Siriguově úlevě zblokoval Alex. Tato situace jako by Pařížany vyburcovala, a dva rychle po sobě jdoucí Lavezziho rohy znamenaly nejprve hlavičku Cavaniho, kterou zlikvidoval Samassa, a poté nastřelené břevno v podání Thiaga Silvy.

Samassa měl očekávatelně čím dál více práce, a nejvíce ho zaměstnával letos zatím výborný Cavani; malijský gólman musel nejprve daleko z brány proti jeho nájezdu, načež se vytasil s vynikajícím zákrokem proti Uruguaycově přesné hlavičce (Lavezzi ani tentokrát z dorážky neuspěl). Aktivní Cavani pálil následně z přímého kopu i ze hry, avšak hostující branka jako by byla zakletá.

Spolupráce Ibry s Cavanim vytvořila 18 minut před koncem šanci pro Thiaga Mottu, který pálil rovněž mimo; to už se na pařížské kopačky začala vkrádat nervozita, a po Maxwellově chybě ji málem potrestal Sankharé, který se dostal k míči a vybídl Mustaphu Yatabarého, jehož střela trefila pouze vybíhajícího Sirigua. V další šanci hlavičkoval Ibra těsně vedle, a vypadalo to, že se oba celky rozejdou bezbrankovou remízou..

..poté však Pařížany vysvobodil střídající Rabiot, který úspěšně dorážel po Alexově hlavičce; tu dokázal Samassa naneštěstí pro svůj tým pouze vyrazit před sebe. Guingamp by se v této fázi už na odpověď nezmohl tak jako tak, avšak favorit přesto pojistil vedení ještě jednou: Ibrahimovic vystartoval na Van der Wielův dlouhý míč, setřásl ze sebe Jérémy Sorbona a propálil malijského hrdinu podruhé.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
bafpasak

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hradec

PSG 3:0 EA Guingamp

Reagovat
smazaný uživatel

Goly - 90+2 , 90+3 halužáci

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužili si to po těch tyčkách a neproměněných tutovkách :D

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x14124u_psg-2-1-guingamp_sport#from=embediframe

Tak tohle měli PSG hodně namále...rozhodnout v 90. minutě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele