29. kolo
16.03.2014 17:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Olympique Lyon - AS Monaco 2:3

Dramatické utkání dvou pohárových aspirantů nakonec ovládlo hostující Monaco, které v Lyonu zvítězilo těsně 3:2. Hrdinou utkání se stal Dimitar Berbatov, autor jedné trefy a dvou asistencí; domácím nestačil ani excelentní výkon dvougólového Jimmyho Brianda.

Les Gones už v tomto týdnu zaznamenali výhry v lize i LM, dnes však od začátku tahali za kratší konec; převahu získali až v závěrečné půlhodině, to však již bylo příliš pozdě. Berbatov se poprvé prosadil už po čtyřech minutách - ve vápně šikovně zpracoval Fabinhův pas a se svou typickou suverenitou předložil míč Valere Germainovi, který už neměl žádné problémy poslat jej za Lopesova záda.

Germain byl dnes zvolen za provizorního kapitána, a tato role mu evidentně svědčí - domácího gólmana znovu otestoval v 7. minutě, o třináct minut později pak pálil těsně mimo. Nakonec se tedy musel spokojit s rolí asistenta - jeho centr skrz vápno našel u zadní tyče Berbatova, který jej sklepl do cesty Jamesi Rodríguezovi. Kolumbijský záložník tak po necelé půlhodině hry pohodlně zvyšoval na 2:0.

Lyon však letos opakovaně ukázal, že ušel obrovský kus cesty, co se psychické odolnosti týče, a dnešek nebyl výjimkou. Ani dvoubrankové vedení soupeře svěřence Rémi Gardeho nepoložilo, a ve 32. minutě tak vlastně z první velké šance dosáhli snížení - ideálně postavený Briand zpracoval pas Miguela Lopese a z první propálil gólmana Subašiće. Tento povedený brejk probudil domácí tribuny a Lyon mohl ještě v první půli vyrovnat, nepřímý volný kop z vápna však zlikvidovala monacká zeď.

Nicméně Berbatov stále neřekl poslední slovo. Sedm minut po změně stran se v něm probudil obávaný kanonýr, naběhl si za obranu, zpracoval báječný míč od Rodrígueze a geniálním způsobem obelstil Lopese. Pánové Rybolovlev s Vasiljevem mohli být určitě spokojeni - přesně kvůli tomuto ostatně bulharského kanonýra přiváděli.

Klíčovým bodem obratu pro Lyon bylo vyslání Yoanna Gourcuffa, který okamžitě zvedl hru domácích a v 66. minutě sám otestoval Subašiće nebezpečným volejem. Vyrovnávací branku nakonec vsítil Briand o dvanáct minut později poté, co Bakary Koné vyhrál souboj o vysoký míč se Subašićem a balon se tak snesl úspěšnému střelci přímo do cesty. Les Gones následně vrhli své síly do dramatického finále, Monaco, které se v závěru otevřeně vzdalo snahy o hezký fotbal, však už těsný náskok zuby nehty ubránilo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele