38. kolo
17.05.2014 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - Olympique Lyon 0:1

Byl to tuhý boj, ale přece se cíl splnit podařilo. Lyon na půdě Nice zvítězil nejtěsnějším možným způsobem díky brance Bakaryho Koného a na úkor Marseille si zahraje v příštím ročníku Evropskou ligu. Domácí díky této porážce klesli na konečné sedmnácté místo jen s dvoubodovým náskokem na sestupovou trojici.

K tomu, aby OL udržel konečnou pátou pozici, tedy tu, která jako poslední zaručuje evropské poháry, potřeboval nutně na jihu Francie vyhrát. Na Marseille, která nakonec skolila Guingamp, disponoval totiž pouze náskokem jednoho bodu. Olympique ovšem šel úspěchu naproti už od začátku.

OGC v 6. minutě špatně bránil při standardní situaci, Grénier tak mohl v šestnáctce najít Koného, a ten hlavou usměrnil míč do sítě. Domácí mohli vyrovnat po Piedově možnosti, střela ovšem skončila nad brankou, a Cvitanich, který se vrátil do sestavy po karetním trestu, nedokázal zachytit Bauthéacův pas.

Před přestávkou mohl navýšit náskok Gomis, jenže po přihrávce od Gréniera bídně zakončoval. Na druhé straně se naopak brankář Lopes musel vytasit s excelentním zákrokem proti Esseyricovi a poté řešil i nelehkou situaci po vlastním obránci Kolodziejczakovi, jenž v nesprávný moment ztratil míč.

Ve druhé půli neměl příliš svůj den Esseyric. Ten dvakrát mizerně přihrál a přímo daroval šance Gomisovi, který ale dvakrát ztroskotal na gólmanovi Hassenovi. Závěrečné chvíle byly pro Lyon dost krušné, naštěstí pro ně Brüls s Maupayem neuspěli a Cvitanich hlavičkoval jen do rukavic Lopese.

V závěru byl sudím Ennjimim na tribunu poslán nervózní kouč Rémi Garde, jemuž se nakonec pro Les Gones podařilo vybojovat evropské poháry už poosmnácté v řadě. Bývalý kouč Lyonu na domácí lavičce Claude Puel naopak proti svému bývalému klubu znovu neuspěl. Nice z 13 utkání doma nad tímto soupeřem vyhrálo jen jednou.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Langi

tak se ukažte...pokud tohle nezvládneme, nemáme v EL co dělat

Reagovat
smazaný uživatel

dufam, ze Lyon si zahra v EL, tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Gedofrey

Do toho Nice I když s momentální formou Guingampu to OM taky nebude mít nic lehkého..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele