29. kolo
15.03.2014 16:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - FC Nantes 0:0

Lille vzhlíželo ke svému třetímu vítězství v řadě, za svůj dost mizerný výkon si ho ale tentokráte nezasloužilo. Nantes naopak předvedlo po dlouhé době kompaktní výkon především směrem dozadu a veze ze severu Francie alespoň bod. Hlavně pro LOSC je konečný výsledek 0:0 velkým zklamáním.

Celkem jednoduchou pozici měly Dogy před tímto soubojem, aby si pojistily třetí příčku zaručující kvalifikaci Ligy mistrů. Soupeř přijel na Stade Pierre-Mauroy s hodně pochroumanou formou, v Lille navíc nevyhrál už osm zápasů v řadě. Jenže domácí úlohu favorita prostě nezvládli.

Co se celého zápasu týče, žádná pohledná podívaná to tedy nebyla. Svěřenci Reného Girarda působili na hřišti hodně ospalým dojmem, v první půli dokonce ani jednou nevystřelili na branku! Ani Nantes se dopředu nijak nehnalo, přece jenom si ovšem vytvořilo dvě nebezpečnější šance, které stojí minimálně za zmínku.

A v obou případech můžou domácí spoluhráči děkovat gólmanovi Enyeamovi, že vychytal Djordjeviče ve 32. minutě a o pár chvil později také Shechtera. Sedm minut po obrátce dokonce vznikly takové zmatky, až si málem Roux vsítil vlastní branku. Ve snaze odvrátit Djidjiho hlavičku pálil se štěstím do vlastní tyče.

Opravdu dlouho hledalo Lille svůj rytmus. Girard hru přece jenom oživil střídáním, ze hřiště stáhl hodně nevýrazného Rouxe i Mavubu, a od té chvíle přece přišlo malé zlepšení. Na hrotu působil daleko živěji Kalou, v 76. minutě měli Kanárci velké štěstí, že útočník Pobřeží slonoviny z blízkosti nedotlačil míč za záda Rioua.

Závěr utkání patřil domácím. V 84. minutě Souarého centr málem zapadl na zadní tyč, gólman Riou poté musel zlikvidovat střelu Origiho a v nastavení také tu od Bérii. Avšak ani tenhle menší závěrečný tlak změnu skóre nepřinesl. Oba týmy se v tabulce nikam neposunuly - Lille zůstalo třetí, Nantes je jedenácté.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl....tak jsem se rozhodl, že se na tenhle zápas podívám ze záznamu protože jsem neznal výsledek a on to je jedinej zápas kola bez gólů, to je pech....hra obou týmů byla otřesná, útočníci by se na bránu netrefili i kdyby byla třikrát větší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele