31. kolo
30.03.2014 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - EA Guingamp 1:0

Vypadalo to, že Lille na nečekanou ztrátu Monaka odpovědět nedokáže a doma pouze remizuje s Guingampem 0:0; alespoň takový byl stav po vypršení základních 90 minut. V nastavení se však trefil střídající Salomon Kalou, a Dogy tak získaly důležité body v boji o Ligu mistrů. Guingamp si za svůj výkon určitě minimálně remízu zasloužil..

Zatímco Saint-Étienne a Lyon si ve večerním bratrovražedném boji vyříkávají, kdo že je vládcem fotbalu na Rhoně, Lille řešilo úplně jiný problém - po dvou plichtách v řadě totiž hrozilo, že přijde o strategickou třetí příčku. Ne že by se dnes svěřenci Reného Girarda nesnažili, ale Rouxova snaha vymodlit si penaltu (20') a Sidibého dalekonosná rána, kterou musel zázračně vytahovat gólman Samassa (38'), na nějaký "tlak" to však bylo málo.

V první půli se tedy diváci nudili. Po změně stran to bylo o poznání lepší, překvapivě však ne zásluhou domácího týmu - Guingamp, povzbuzený možností definitivně se vymanit z bojů o záchranu, zničehonic vycítil šanci, a Enyeama se musel činit tváří v tvář Yatabarému (52'). Nigerijského gólmana následně otestoval ještě Atik volejem na zadní tyč (55'), zatímco proti Christophe Mandannovi musel na poslední chvíli zasahovat stoper Simon Kjaer.

Když v 70. minutě poslal Yatabaré další střelu těsně nad břevno, zdálo se být otázkou času, než Enyeama kapituluje. Jenže potom to přišlo - René Girard zariskoval a vyslal na hřiště Kaloua s Delaplacem. Dogy se tak sešikovaly do sevřenější formace 4-3-3, a od té doby už si sympaticky působící nováček prakticky neškrtl. I přesto však favorit své fanoušky dlouho napínal; až dvě minuty po uplynutí té devadesáté vyskočil na Mendesův roh ve vápně Baša, zboural všechno, co mu stálo v cestě, a sklepl míč do cesty chytře se uvolňujícímu Kalouovi. Tomu pak stačilo už jen zblízka dorážet.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nabízí se krásná rovnice.Neprohráli v Monaku,ted rupnou s Guingampem? Snad ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele