24. kolo
25.02.2014 18:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Lorient 3:2

Bordeaux se v dohrávce 24. kola díky vítězství 3:2 nad Lorientem přiblížilo ze sedmé pozice pohárovým příčkám. Les Merlus neodehráli na Stade Chaban-Delmas vyloženě špatně utkání, nicméně opět tak trochu zaskřípala defenzivní práce, takže si hosté připsali na své konto již třetí porážku v řadě.

Poprvé se oba týmy střetly v Bordeaux v roce 1999, jenže ani v jednom případě se Lorientu nepodařilo tohle město oloupit o všechny body. Stejně jako na podzim ovšem nebylo daleko k celkem šesti vstřeleným brankám. Útočný fotbal nakonec nabídl o jednu méně a šťastnější zůstali po zápase domácí.

Les Girondins byli zpočátku lepším mužstvem. Gólman Chaigneau, který nahradil mezi třemi tyčemi zraněného Audarda, se musel činit proti pokusům Maurice-Belaye a Saiveta. Ve 22. minutě se již svěřenci Francise Gillota ujali vedení. Na centr Sertiče sice nedosáhl Sané, podařilo se to ovšem Saivetovi, který z blízkosti zacílil.

Už před utkáním Gillot upozorňoval na to, že největší nebezpečí bude hrozit od Aboubakara s Aliadiérem. Ve 26. minutě se jeho hráči možná až příliš soustředili na bránění těchto dvou soupeřů, až úplně zapomněli na Dialla. Ten snadno prošel kolem třech obránců, narazil si ještě míč o Saného, a bez problémů skóroval.

Nerozhodný stav vydržel jen deset minut. Orbán si naběhl do šestnáctky z levé strany, poté předal míč do středu, kde se střelou pod břevno z voleje prosadil naprosto nehlídaný Diabaté. Vedení Bordeaux pojistil v 72. minutě Hoarau, pro něhož to byla premiérová trefa v novém dresu od návratu do Ligue 1 z Číny.

By to opět Orbán, který zlobil na levé straně, jeho centr podběhl trestuhodně Chaigneau, takže bývalý útočník PSG měl snadnou pozici pro skórování. Rozhodnuto ovšem ještě nebylo, rohový kop Bacy totiž proměnil ve snižující zásah Koné. V závěru ještě ohrozili Carrassovu bránu Diallo s Aboubakarem, ale neuspěli v koncovce.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele