3. kolo
25.08.2013 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Paris Saint-Germain 1:2

Paříž to na půdě nováčka z Nantes vůbec neměla jednoduché, ale svůj úkol nakonec zvládla a díky brankám Cavaniho s Lavezzim zvítězila 2:1. Blancův tým si tak po dvou remízách konečně připsal letos premiérové tři body.

O úvodní branku zápasu se ve 24. minutě postaralo hvězdné útočné duo mistrovského celku - Cavani se prosadil po Ibrahimovićově asistenci. Nantes se však nehodlalo vzdát, v závěru půle favorita zatlačilo a nakonec z toho bylo zasloužené vyrovnání v minutě 53., kdy si přímý kop srazil do vlastní branky Alex. Pro PSG šlo o příslib několika krušných chvil, ale vše nakonec zachránil 16 minut před koncem Lavezzi, který tak při svém návratu do základní sestavy umlčel většinu fanoušků na vyprodaném Stade de la Beaujoire.

Argentinský forvard, jemuž uvolnil místo Lucas, nebyl jedinou změnou v základu - na pravém beku se místo loňského kapitána Christophe Jalleta objevil Gregory Van der Wiel. Blanc musel urychleně najít způsob, jak přerušit remízovou sérii (zvítězit se nepodařilo ani proti Montpellieru, ani s Ajacciem), a proto se odhodlan i ke změně systému - osvědčené 4-4-2 nahradilo 4-3-3 s Pastorem staženým hlouběji do zálohy a útočným trojzubcem Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi.

Domácí kouč Michel Der Zakarian se na věhlasného soupeře také dobře připravil - Nantes nastoupilo s pětičlennou obranou, do jejíhož středu se navrátila loňská opora, Venezuelan Gabriel Cíchero. Poprvé od začátku se na hřišti v novém dresu představil také americký záložník Alejandro Bedoya, který nastoupil na pravém křídle.

Atmosféra na Beaujoire byla výborná; bylo znát, že domácí celek má obrovskou základnu oddaných fanoušků, stejně jako že soupeř, který přijel, patří k těm vůbec nejlepším. Tribuny ztichly pouze na minutu před zápasem, kdy byl vzdán hold Jeanu Vincentovi, bývalému křídelníkovi, francouzskému reprezentantovi a kouči, který s Nantes vyhrál titul; Vincent nedávno opustil tento svět v požehnaném věku 82 let.

Hostující favorit vstoupil do utkání podle očekávání aktivněji a Ibrahimovic mohl poté, co jej Motta našel pěkným obloučkem, skórovat už po šesti minutách; domácí gólman Rémy Riou však odolal. Neuspěl ani nadějný Cavaniho halfvolej, který byl první ukázkou spolupráce obou hvězdných forvardů. Další pokus však už slavil úspěch - a šlo o krásnou ukázku Blancova taktického plánu: Ibrahimovic vyklidil svůj prostor před bránou a stáhl se hlouběji do pole, odkud poslal přesný pas Cavanimu na pravé křídlo. Uruguayec se následně probil do vápna, přízemní střelou propálil Rioua a zaznamenal tak druhou branku sezony.

To zlomilo úvodní nanteský odpor, a Der Zakarianův tým tak musel začít útočit. Odvážnější hra však Les Canaris sedla - Bedoya vyzval křížným míčem Bessata, který však nezpracoval ideálně a jeho pokus byl odstíněn na roh. Z něj se mohl poté prosadit Cíchero, avšak jeho akrobatické zakončení reflexivně zlikvidoval Sirigu.

Cíchero si vše vynahradil po pauze, kdy stál u zrodu vyrovnávací akce - právě po faulu na něj se totiž kopal přímý kop, k němuž se postavil Jordan Veretout a jeho centr na zadní tyč srazil pod tlakem od Djilobodjiho za Siriguova záda nešťastný Alex. Nantes se mohlo dokonce dostat i do vedení; Bedoya se dostal k centru z pravé strany nikým nehlídán a italský gólman musel předvést famózní zákrok.

Pro Pařížany šlo o pořádný budíček - v této fázi zápasu to totiž vypadalo, že mohou nakonec přijít o všechny body, a bylo tedy zapotřebí zabrat. A Blancův celek tak učinil nejlepším možným způsobem - Ibrahimovic, opět v pozici playmakera, vyzval vynikajícím pasem z první Matuidiho, který poslal míč skrz vápno, a přestože Cavani na něj nedosáhl, Lucas už ano a jeho střelu musel na brankové čáře blokovat Cíchero. Proti následné dorážce Lavezziho však už srdnatě bojující Kanárkové nezmohli zhola nic.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 mizéria PSG bude pokračovať..

Reagovat
smazaný uživatel

3 body!

Reagovat
bafpasak

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele