15. kolo
30.11.2013 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Lorient - OGC Nice 3:0

Zdá se, že velké plány jsou ty tam a na Azurové pobřeží se může pomalu, ale jistě začít vkrádat panika - Nice ke konci podzimu totálně opustila někdejší pohárová forma. Dnes prohrál Puelův tým na půdě Lorientu jasně 0:3. Naopak Les Merlus odpověděli na dlouho se vlekoucí krizi přímo fantastickým způsobem - z posledních dvou duelů mají skóre 7:0!

Do kádru Nice se po odpykání disciplinárního trestu vrátili Nampalys Mendy a nejlepší střelec Darío Cvitanich, a zpočátku to vypadalo, že jejich přítomnost bude pro trápící se tým velkým přínosem - hosté hráli dobře, ačkoliv ke skutečnému ohrožení branky Fabiena Audarda se nedostali. Lorient celou první půli tahal za kratší provaz a měl vlastně jen jedinou šanci, jenže na rozdíl od soupeře ji dokázal využít - v 18. minutě se po přiťuknutí Sadia Dialla prosadil Kévin Monnet-Paquet.

Les Aiglons se snažili vrátit se zpět do utkání, avšak jejich aktivita byla rázně utnuta druhou, definitivně rozhodující trefou; ta přišla v 71. minutě a nutno poznamenat, že Lorient měl i trochu štěstí. Iniciální střelu ve fromě hrajícího Vincenta Aboubakara ještě vyrazil gólman Luca Veronese, leč míč následně doputoval k Jouffremu, který z voleje pálil směrem na bránu. Kdyby se do dráhy střely nikdo nevložil, letěla by vedle; zásah mladého obránce Jordana Amaviho ji však srazil za Veroneseho záda.

Domácí kouč Christian Gourcuff následně stáhl ze hřiště veterána Fabiena Audarda, který se do branky vrátil po třech týdnech, a na jeho místo vyslal Florenta Chaigneaua; Nice však pořádně neprověřilo ani jeho, a Les Merlus naopak ještě jednu branku přidali. Střídající Alain Traoré našel Aboubakara, který se probil do vápna a přízemní střelou na bližší tyč překonal Veroneseho potřetí. Pro mladého kamerunského útočníka šlo už o osmý letošní gól a je zřejmé, že by právě toto měla být jeho (dlouho napjatě očekávaná) průlomová sezona.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele