34. kolo
20.04.2014 17:00 CET
4 : 4
(1:1)

Reportáž

FC Lorient - Montpellier HSC 4:4

Brutálně zběsilá lorientská přestřelka díky skvělému finiši domácích vítěze nepoznala.

Kdo si o velikonočním víkendu našel cestu na Stade du Moustoir, rozhodně neprohloupil. Ačkoliv to platí i pro Stade Chaban-Delmas, kde hraje domácí zápasy Girondins Bordeaux. Ještě tři minuty před koncem řádné hrací doby prohrávali Lorientští 1:4. Teprve poté konečně vrchovatě využili dlouhé početní výhody.

Po celou sezonu odvádí Montpellieru spolehlivé služby ofenzivní záložník Rémy Cabella. Remízový král MHSC, jenž si v Lorientu připsal už osmnáctou dělbu bodů, jej v létě asi jen sotva udrží. Zvláště když se i tentokrát gólově prosadil. Jak? Nejprve tak, že oběhnul Grégoryho Bourillona, nasadil jesle Wesleymu Lautoaovi, a z hranice velkého vápna zamířil přesně pod břevno - 0:1.

Jenže, hned záhy, konkrétně ve 28. minutě se na Geoffreyho Jourdrena hnal Jérémie Aliadiére, a protože jej poslal k zemi, uviděl červenou kartu. Laurent Pionnier, kterému uvolnil místo Morgan Sanson, na Aliadiérovu následnou penaltu nedosáhl, a tak bylo srovnáno na 1:1. Snad všichni čekali, že se svěřenci Rollanda Courbise ve druhé půli zatáhnou, jenže oni udělali pravý opak.

Po nějakých dvanácti minutách tak šli znovu do vedení. M’Baye Niang, na jihu Francie hostující z AC Milán, využil nedorozumění v soupeřově obraně a vstřelil svůj čtvrtý gól v sezoně - 1:2. O chvilku později pálil po Niangově přihrávce jen těsně vedle Cabella, ovšem pak měli domácí v rozmezí dvou minut tři velké šance. Kévin Monnet-Paquet, Alain Traóre, ani Bruno Ecuele Manga nedokázali míč dostat za Pionneirova záda.

Takže v 79. minutě znovu udeřili Montpellierští, konkrétně Peruánec Jean Deza, který vystřelil z hranice pokutového území, a protože zákrok Fabiena Audarda nebyl zrovna přesvědčivý, vedli hosté už o dvě branky. No, a aby toho nebylo málo, za dvě minuty nasadil domácímu brankáři housle opět Rémy Cabella a bylo to 1:4. Současně šlo o jeho úctyhodný dvanáctý gól v této sezoně Ligue 1.

Pořád tu však do závěrečných deseti minut (bez nastavení) byla ta početní výhoda, kterou Gourcuffovi fotbalisté začali zužitkovávat až v její druhé polovině. Osmaosmdesátá minuta - Kévin Monnet-Paquet zakrucuje svůj pokus přesně ke vzdálenější tyči - 2:4. První minuta nastavení - Vincent Aboubakar se zpoza velkého vápna parádně trefuje z voleje - 3:4. Hráči Montpellieru nestíhali a jediné, na co se zmohli, bylo jen bránit. Jenže nedostatečně, protože vyrovnávací branka z kopačky Vincenta Aboubakara se po dalších dvou minutách stejně dostavila - nigerijský útočník trefil z voleje přesně do pravého dolního rohu - 4:4. Nádherný zápas se spektakulárním finišem zajistil Lorientu setrvání v soutěži, zatímco Montpellier se proti Toulouse, Bastii, AS Saint-Étienne a PSG ještě bude muset snažit.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Manau

Tohle snad nikdy nepochopím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele