6. kolo
22.09.2013 14:00 CET
3 : 3
(2:3)

Reportáž

FC Lorient - Girondins Bordeaux 3:3

Hodně divoký zápas byl k vidění v Lorientu, kde tamní Les Merlus uhráli s Bordeaux remízu 3:3. Urgování kapitána Mangy, který požadoval bezpodmínečnou výhru, tak zůstalo nevyslyšeno..

Domácí však přesto mohou být za výsledek svým způsobem rádi - v průběhu totiž prohrávali už o dvě branky, první poločas skončil 2:3 a až gól Sadia Dialla z 58. minuty určil konečně skóre. Pro oba celky šlo o vítané gólové probuzení - v dosavadních pěti zápasech vstřelili dohromady všehovšudy 6 branek a dělili se o nejimpotentnější útok v lize, dnes se jim tedy povedlo toto číslo zdvojnásobit. Lorient zároveň zaznamenal první plichtu po 13 utkáních; naposledy si Les Merlus dělili body v březnu právě s Bordeaux.

Les Girondins slavili úspěch nebývalou efektivitou - na bránu vystřelili pouze třikrát (Lorient hned desetkrát), ale stoprocentní úspěšnost jim zajistila cenný bod. Diváci se na Stade du Moustoir rozhodně nenudili - v poslední půlhodině, už za stavu 3:3, se oba celky hnaly za vítězstvím, ale čtvrtý gól se nikomu přidat nepodařilo. Hostující kouč Francis Gillot neskrýval po pohárové prohře 0:3 ve Frankfurtu zklamání, a jeho svěřenci mu hned v úvodu odpověděli tím nejlepším možným způsobem - Vincent Aboubakar zahrál ve vápně rukou, k nařízené penaltě se postavil Cheick Diabaté a už v osmé minutě otevřel skóre.

Kamerunský šutér následně napravil své zaváhání, když ve 23. minutě vyrovnal nádhernou střelou, jež prolétla nad Cédrikem Carrassem a zapadla přesně pod břevno; na bordeauxském sebevědomí to však příliš neubralo, a ještě než uplynula první půlhodina, sami přidali dva krásné góly. Nejprve nachytal Audarda na švestkách letošní debutant Gregory Sertic, který uklidil míč do sítě z dobrých 30 metrů, a poté se prosadil Henri Saivet, když si v rohu vápna udělal místo a nechytatelnou ránou propálil domácího veterána potřetí.

Kdyby se šlo do kabin za tohoto stavu, měl by to Lorient hodně těžké, ale Monnet-Paquetův gól do šatny dal domácím vítanou naději - běžela 44. minuta, když domácí forvard využil nedorozumění obránce Poundjého s brankářem Carrassem, ukořistil míč a pohotově zkorigoval skóre na 2:3. Domácí fanoušci ucítili šanci, do druhé půle připravili hostům pořádné peklo, a jejich favorité je nenechali dlouho čekat: po změně stran soupeře zatlačili a v 58. minutě slavili třetí úspěch. Autorem gólu byl Diallo, který si perfektně zpracoval Jouffreho pas a akrobatickým volejem krásně propálil bezmocného Carrassa.

Když následně ani jeden ze soupeřů nedokázal využít žádnou z dalších šancí, rozešel se Lorient s Bordeaux remízou, která vlastně nikomu příliš nepomohla - Gillotův tým zůstává na sedmnáctém místě těsně nad sestupovými pozicemi, a o moc lépe na tom není ani čtrnáctý Lorient.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele