22. kolo
25.01.2014 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

EA Guingamp - Paris Saint-Germain 1:1

PSG se snaží, seč může, aby bylo ve Francii o co hrát až do konce - úřadující mistr dnes pouze remizoval na hřišti nováčka z Guingampu 1:1 a odmítl tak možnost jít do trháku. Domácí dokonce vedli a vypadalo to, že mohou Pařížany porazit poprvé od února 2003; favorit však dokázal odpovědět hlavičkou Alexe, který zužitkoval rohový kop tři minuty před koncem. Svěřenci Laurenta Blanca tak mají provizorní šestibodový náskok na Monaco, které čeká těžký domácí duel s Marseille.

Blanc udělal po pohárovém vypadnutí s Montpellierem několik změn - na levém křídle místo Lavezziho nastoupil Pastore a Marquinhos nahradil ve středu obrany zraněného Silvu (kapitánskou pásku navlékl Ibrahimovic). Jako první však zahrozili domácí - ochozy nabitého Stade du Roudourou mohly ocenit nádherný volej mladého útočníka Aliouie, který prolétl jen těsně vedle Siriguovy vzdálenější tyče. Tentýž hráč měl ještě tisíciprocentní šanci v nastavení první půle, ale jeho dalekonosný přímý kop se odrazil od gólmanova kolene do břevna.

Mezi těmito šancemi to bylo PSG, kdo měl míč mnohem častěji v držení, ale nováček pozorně bránil a hvězdnou ofenzivu k ničemu nepouštěl. Pouze Edinson Cavani zaznamenal jednu zblokovanou střelu, a Ibrahimovicův pokus z dobrých 40 metrů zlikvidoval gólman N'Dy Assembé.

Po změně stran přivítal hráče sílící vítr a déšť, ale Pařížanům to očividně nevadilo - hned v 52. minutě uklízel po Mottově nadýchaném pasu do sítě Cavani, ale rozhodčí (správně) neuznali gól pro ofsajd. Krátce poté se ještě připomněl opět Ibrahimovic, jinak však předváděla domácí obrana vynikající výkon - PSG nepoznalo bezbrankovou plichtu už 39 ligových zápasů, dnes to však dlouho vypadalo, že zápas skončí přesně takto (nebo že se bude radovat Guingamp, jak hrozilo po nadějné ráně Thibauta Giresseho).

Domácí kouč Jocelyn Gourvennec vyslal na hřiště na závěrečných 11 minut novou posilu Manu Dembélého, což tým nabilo novou energií - a tu se šest minut před koncem podařilo přetavit ve vedoucí gól, když Yatabaré přesnou hlavičkou skóroval už pošesté v probíhající sezoně (a zlomil tak svůj dlouhý půst, který se táhl od počátku října). Vítězství však odvážně hrajícímu Guingampu přáno nebylo - o tři minuty později přeskočil Alex ve vápně Assembého a rovněž hlavou upravil skóre na konečných 1:1.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele