6. kolo
20.09.2013 20:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 1:2

Šanci posunout se minimálně do sobotního večera na první místo ligové tabulky fotbalisté ASSE nevyužili, přestože začali velmi dobře.

Už v 18. minutě využil zaváhání Aliho Ahamady Romain Hamouma, který je díky zranění střelce Brandãa po šesti kolech se třemi góly nejlepším střelcem Les Verts. Vše nasvědčovalo tomu, že zranění kapitána Loïca Perrina z minuty deváté nebude pro jeho spoluhráče až tak problematické. Do konce první půle si však pohříchu proti zaskočeně hrajícímu soupeři nevytvořili žádnou pořádnou šanci, natož aby dali gól.

Během pauzy to v kabině hostů musel být pořádný uragán. Ale přinesl své ovoce. Okolo 60. minuty začalo Toulouse na hřišti dominovat, a co víc, jeho hráčům se podařilo omezit snahy ofenzivního kvarteta ve složení Hamouma-Corgnet-Tabanou-Erding na minimum. Naopak začal úřadovat Martin Braithwaite, bývalý hráč dánského Esbjergu, který ASSE vyřadil ve čtvrtém předkole Evropské ligy. Nejprve ještě hlavou mířil těsně mimo, ale hned z následné akce si doběhl pro odražený balon po střele kapitána Étienna Didota a chytrou střelou překonal Stéphana Ruffiera - 1:1.

Neuběhla ani čtvrthodina a na lavičce hostujícího celku bylo zase o něco veseleji. Didot parádně poslal míč volnému Aurierovi, jehož v podstatě střílený centr do vápna doputoval až k Issiagovi Syllovi, který nic nevymýšlel a trefil přesně ke vzdálenější tyči - 1:2. ASSE se snažilo odpovědět prostřednictvím Mevluta Erdinga, jenže se neujal ani jeden z jeho velice nadějných pokusů.

Místo průběžného prvního místo z toho pro domácí může být po šestém kole až čtvrté. Předskočit je může PSG a Marseille, se kterou se utkají ve středu. Oproti tomu Toulouse si připsalo první výhru v této sezoně, díky níž si kouč Alain Casanova dodatečně nadělil senzační dárek ke svým dvaapadesátinám, které oslavil 18. září. Jeho tým se teď může těšit na Lorient.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

ASSE 1:1 Toulouse FC

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele