2. kolo
17.08.2013 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - EA Guingamp 1:0

S dost velkými problémy, ale nakonec přece. St. Étienne zachránil před nečekanou ztrátou s nováčkem ligy z Guingampu Fabien Lemoine, jenž zkraje druhého dějství zařídil jedinou trefu utkání. A protože Les Verts naposledy venku skolili Ajaccio, společně s Lyonem a Marseille jsou zatím stoprocentní.

Možná že kouč Christophe Galtier měl trošku problém namotivovat své mužstvo, které asi i tak trochu po očku vzhlíží na utkání v Esbjergu, v němž se bude rozhodovat o účasti v Evropské lize. Hamouma nejprve hosty pořádně vystrašil, po jeho centru do ohně bylo ve vápně hodně rušno, nakonec ztracený balón získal brankář Samassa.

Hamouma byl jedním z nejaktivnějších hráčů domácích, zazlobil také několikrát na křídle, a po jednom z úniků připravil šanci pro Cohadeho. Ani on však skóre prvního poločasu nezměnil, jelikož jeho rána mířila pouze vedle. Jak by se v tenhle moment hodil Aubameyang, nyní už posila německého Dortmundu.

Důležité bylo, že ASSE nezačal nijak panikařit, Galtier do sestavy nezasahoval, a v 52. minutě se vyplatilo. I když loni Lemoine zaznamenal na poli Ligue 1 pouze jednu jedinou branku, byl to on, kdo rozhodl o osudu střetnutí. Pěkně zakombinoval s Brandaem, perfektně se uvolnil a snadnou práci úspěšně dokončil.

Samozřejmě že od té chvíle v ofenzívě naprosto nevýrazný soupeř začal honit výsledek. Ruffier byl v pozoru při Beauvueho přímém kopu ze 60. minuty a svůj tým podržel proti samému hráči i o pár chvil později, když si obranná řada před ním tolik nerozuměla a vyrobila nepěknou chybu.

St. Étienne se v závěrečných chvílích soustředilo logicky na defenzívu a může ho těšit fakt, že se mu vzadu zatím daří. Letos totiž ve čtyřech utkáních (počítáme-li i ty s moldavským Milsami) neinkasovalo ani v jednom případě! Alespoň bod mohl Guingampu zařídit Martins, ten ale hlavou pouze přestřelil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

guingnamp podle me prekvapi a uhraje remizu 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele