15. kolo
30.11.2013 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

AS Monaco - Stade Rennes 2:0

I přes absenci elitního kanonýra Falcaa si dokázalo Monako doma poradit s nevyzpytatelným Rennes a bez problémů zvítězilo 2:0. Hrdinou zápasu se stal James Rodríguez, který si připsal svoji první branku po přestupu z Porta; premiérově se na střeleckou listinu zapsal také mladý forvard Anthony Martial.

James vsítil vítězný gól po vynikajícím přímém kopu v 19. minutě, načež Martial utnul veškeré debaty minutu před koncem první půle. Rennes vstupovalo do utkání bez formy a ani dnes to nevypadalo, že by mohlo favorita nějak potrápit; zatímco Ranieriho tým si pojistil místo v první trojce a nadále vyvíjí tlak na vedoucí PSG a Lille, Les Rouge et Noir vyhráli jedinkrát z posledních devíti ligových klání a zůstávají ve spodní polovině tabulky.

Ranieri se rozhodl nahradit Falcaa na hrotu teprve sedmnáctiletým Martialem, což byla také jediná změna oproti sestavě, která minulý víkend zaznamenala cennou výhru 1:0 v Nantes; tehdy však monačtí nepůsobili bůhvíjak přesvědčivým dojmem, což se dnes podařilo napravit. Hosté se v deštivém počasí museli obejít bez služeb Foueda Kadira a Romaina Alessandriniho, a už od úvodního hvizdu byli u všeho o krok pozadu; James poprvé zahrozil nebezpečnou ránou z 30 metrů.

V 19. minutě se skóre měnilo poprvé - Cheikh M'Bengué fauloval Jamese těsně za vápnem, načež sám postižený z následného přímého kopu napřáhl levačkou a famózní střelou propálil Costila. Svěřenci Philippa Montaniera po inkasované brance trochu otevřeli hru, ale šance přicházely stále pouze na druhé straně - James ve spolupráci s bývalým kolegou z Porta Joaem Moutinhem diktovali tempo hry, což vyústilo v další slibnou situaci, v níž Moutinho napálil z ostrého úhlu boční síť. Tentýž hráč pak vyslal skvělou kolmicí do šance Riviéreho, který však míč nedokázal ideálně zpracovat.

Proti další střele Jamese se vytáhl Costil, a jasný gól Andrey Raggiho musel z brankové čáry vyrážet na poslední chvíli bránící Adrien Hunou. Monacký tlak však ještě do přestávky došel zasloužené odměny - skvělý James našel centrem Martiala, který se ve vápně pokoušel vyslat do šance kolegu Riviéreho; míč se však odrazil zpět k jeho kopačkám, a ex-lyonský talent zkušeně zakončil za záda vybíhajícího brankáře.

Po pauze musel Montanier stáhnout ze hřiště zraněného stopera Kanu-Biyika, avšak bylo už tak nějak jasné, že s výsledkem se nic moc dít nebude; Costil ještě zaúřadoval proti pokusům Obbadiho a střídajícího Lucase Ocampose. Největší šanci na další zvýšení náskoku měli domácí po dvojité šanci Ocampose s Riviérem, ale renneský brankář, který nedávno prodloužil do roku 2017, odolal i tentokrát. Na druhé straně způsobil velké problémy špatnou hlavičkou Éric Abidal, v následné šanci se však nedohodli Hunou s Tiemoué Bakayokem a odmítli tak velkou šanci snížit skóre. Pitroipa dokonce nastřelil tyč, avšak to bylo ze strany hostů vše - domácí strážce Danijel Subašić si za celých 90 minut nepřipsal ani jeden důležitý zákrok.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele