34. kolo
20.04.2014 14:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - OGC Nice 1:0

O výhře Monaka rozhodl v zápase s Nice jeden jediný gól.

Vstřelil jej Dimitar Berbatov - bulharský náhradník za zraněného kolumbijského střelce Radamela Falcaa - hned po necelých pěti minutách hry. Po přihrávce Joãa Moutinha parádním lobem přehodil Davida Ospinu v brance hostujícího celku - 1:0. Svěřenci Claudia Ranieriho tak mají proti tomuto soupeři v této sezoně stoprocentní bilanci - vyhráli oba ligové i jeden pohárový duel, byť v něm se rozhodlo až v prodloužení.

Na Stade Louise II byly ale pochopitelně k vidění zajímavé příležitosti i nadále. Ještě v první desetiminutovce mohl přidat další gól Andrea Raggi, jenže na italském obránci bylo znát, že před soupeřovou brankou se příliš často nepohybuje. Jeho drobné zaváhání, kdy řešil, co si počít s míčem, využil kolumbijský reprezentační gólman ve službách Nice k tomu, aby zmenšil střelecký úhel a přinutil Raggiho trefit jenom boční síť.

A domácí nadále útočili. Valére Germain mířil do tyče, Berbatovův pokus nepustil do branky Grégoire Puel, a s Moutinhovým přímým kopem si poradil Ospina. V první půli se Les Aiglons dostali pouze k jedné jediné střele. Tu měl na svědomí Valentin Eysseric, ovšem Danijel Subašić s ní neměl problém. To pokus jeho spoluhráče Jamese Rodrígueze byl o poznání nebezpečnější, leč nikoliv gólový.

Ve druhém poločase nabídla obrana Monaka svou chybou příležitost ke skórování Dariu Cvitanichovi, jehož pokus vyrazil chorvatský brankář na roh. Z něho mohl dát gól hlavou Mathieu Bodmer, ale Subašić byl proti vyrovnání. Jeho tým tak po neúplném čtyřiatřicátém kole ztrácí na vedoucí PSG sedm bodů a na Lille má náskok hned devět. Vítězstvím si zároveň hráči knížecího klubu alespoň částečně spravili náladu po vypadnutí z Coupe de France, kde v semifinále zvítězil Guingamp.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele