22. kolo
25.01.2014 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AC Ajaccio - FC Sochaux 1:1

Bojovné utkání - plné emocí, ostrých soubojů a bitvě o každý centimetr prostoru - nakonec skončilo asi spravedlivou remízou 1:1. Ajaccio bylo blízko odlepení se od posledního místa tabulky, jenže v poslední možné chvíli jim úsměv pokřivil gól Vincenta Nogueiry. Domácí do té doby drželi těsné vedení díky Benjaminovi Andrému.

Hosté hodně zaspali úvod poločasu, který jasně patřil Korsičanům. A hned v 8. minutě se ujali vedení. Po ose Cavalli - Mostefa se míč dostal přes malou šestnáctku až k Andrému, jenž z blízkosti u tyčky v pohodě zacílil. Vyrovnáno mohlo být zásluhou dobré střely Bakambua, jednoruč se ale proti němu vytasil brankář Ochoa.

Sochaux mohlo skórovat zásluhou Ayewa, nicméně jeho pokus skončil tentokráte těsně vedle, Nogueira pět minut před koncem trefil břevno. Nepříjemná zpráva přišla pro Ajaccio na řadu o pět minut později - ze hry totiž musel odstoupit kapitán a tahoun týmu Cavalli, do té doby nejlepší hráč, jehož nahradil Camara.

Ani druhé dějství nenabídlo žádnou ofenzivní podívanou. Oba týmy měly problém s rozehrávkou, některé zákroky, vedené vůči svým soupeřům, byly na hranici pravidel. Je až s podivem, že zkušený sudí Duhamel zvládl odřídit ostrý zápas pouze s jednou žlutou kartou, kterou udělil ve 39. minutě Ilaimaharitraovi.

Domácím celkem slušně fungovala defenzíva, hostující lodivod Hervé Renard se snažil míchat s rozestavením, co to jen šlo, ale prakticky nic nepomáhalo. AJA mohl navýšit vedení zásluhou Camary, jeho nůžky ovšem zlikvidoval gólman Pouplin. Renardovi svěřenci se nadchli k menšímu tlaku až v samotném závěru.

Střídající Frau nejprve svůj přímý volný kop kroutil mezi tři tyče, ale Ochoa ještě stihl zasáhnout. Mexický gólman si stejným způsobem poradil i s o dost nebezpečnější ránou z dálky od Poujola. Až nakonec FCSM zahrával úplně poslední rohový kop - a centr Fraua skončil u nehlídaného Nogueiry, jenž svému týmu zařídil alespoň bod.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele