22. kolo
26.01.2013 17:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Marseille 2:2

Branka v posledních dvou minutách zachránila Rennes od domácí prohry. Romain Alessandrini na poslední chvíli rozjásal domácí fanoušky a Stade de Rennes tak proti třetímu týmu Ligue 1 bere bod za remízu 2:2.

Již to vypadalo, že se hosté z Marseille dočkají vítězství. To když Jordan Ayew sedm minut před koncem utkání poslal svůj volej za záda bezmocného gólmana Benoita Costila a navázal tak na branku svého bratra Andrého - na níž v druhém poločase dokázal zareagovat domácí Kévin Theophile-Catherine.

Rennes se však nevzdalo a díky neustálému útočení se nakonec dočkalo vyrovnání. Romain Alessandrini v 88. minutě využil zaváhání brankáře Steva Mandandy a zápas skončil nerozhodně.

Domácí přitom byli již od začátku utkání aktivnějším celkem. Již v úvodních minutách se do zakončení dostal Romain Danzé, který využil přesného centru Alessandriniho. Nicméně jeho hlavička skončila nakonec těsně nad břevnem hostující branky. Nicméně to byli právě hosté z jihu Francie, kteří se jako první radovali z gólu.

V pokutovém území Rennes si bez větších problémů nahrál André Ayew s Mathieuem Valbuenou, první jmenovaný pak poslal k tyčce svou přesnou a tvrdou střelu levačkou. Marseille vedla 1:0.

A v prvním poločase se málem radovali i z druhé branky. Dvě minuty před koncem prvního dějství se do zakončení opět prodral Ayew. Ten byl zcela osamocen u kraje velkého vápna a po přesné přihrávce poslal na Costil velice nebezpečnou střelu z první - nicméně Costil jeho pokus tentokrát kryl.

Druhý poločas začal stejně jako ten první, tedy náporem domácího mužstva, které se dralo za vyrovnáním. Aktivní Alessandrini našel svým centrem tentokrát tureckého kanonýra Mevlüta Erdinca. Nicméně letní posila z Paris-Saint Germain narazila na pohotové rukavice Steva Mandandy.

Nakonec bylo Rennes za svou aktivitu odměněno zhruba po hodině hry. A i tentokrát byl do celé akce zapojen Romain Alessandrini. Jeho rohový kop našel přesně hlavu Kevina Theopila Catherineho, jenž z malého vápna dokázal umístit hlavičku do míst, do nichž se Mandanda již nemohl přemístit - 1:1.

A domácí nadále pokračovali v ofenzivě. Tentokrát centroval autor první branky Theopile Catherine, zakončoval Danzé. Nicméně tento útok neslavil takový úspěch jako ten předcházející, volej záložníka Rennes zablokovala obrana Marseille.

A pak, v 83. minutě, se zopakoval scénář z prvního poločasu. Nečekaně udeřili hostující hráči. Morgan Amalfitano svým centrem našel na vzdálenější tyči Jordana Ayewa, jenž ranou z první nedal Costilovi nejmenší šanci - 1:2.

Hosté snad již mysleli na vítězství, nakonec se však se třemi body museli rozloučit. Centr Abdoulaye Saného sice Mandanda dokázal vyrazit, nicméně pouze k dobíhajícímu Alessandrinimu, který jednoduše doklepl balon do sítě - 2:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
Pharrell

Dobře Rennes !! A Ghana může jen litovat , že jejich trenér nakonec nenominoval na APN bratry Ayewi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele