11. kolo
03.11.2012 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

PSG překvapivě podlehlo St. Étienne, o vedení však nepřijde

Svou teprve druhou porážku v sezóně utrpěl aktuální lídr Ligue 1 z PSG, tu první si prožil v rámci Ligy mistrů na půdě Porta. Doma proti St. Étienne se dlouho nemohl prosadit, a protože soupeř byl naopak o dost úspěšnější v koncovce, zařídil si dvougólový náskok. V závěru Pařížané bez vyloučeného Ibrahimoviče jen korigovali.

Do zápasu vstoupil lépe favorit z PSG. Nejprve pálil z dobré pozice van der Wiel, do zámezí ovšem jeho střelu vyrazil gólman Ruffier. Poté to na hostujícího muže v rukavicích zkoušel také Ibrahimovič, ale ani on na něj svou levačkou nevyzrál. Do přestávky mohl skórovat ještě hostující Hamouma, s jeho přímým kopem si však poradil brankář Sirigu.

Ne úplně záživné první dějství nahradilo o dost zajímavější druhé. Oba týmy jako by se v první pětačtyřicetiminutovce otrkávaly a pak na to vlétly se vší parádou. Opět to byli domácí, kdo zahrozil jako první, Maxwellův centr však do branky o malinký kousek neprotlačil hlavou Pastore.

Navzdory tomu, že PSG bylo směrem dopředu o něco aktivnější, byli to hosté, kdo se ujali průběžného vedení. Aubameyang v 55. minutě poslal ostrý pas do šestnáctky, kde hledal své spoluhráče, našel však, naštěstí pro něj a pro celé St. Étiienne, pouze a jen protihráče Sakha, který si balón srazil nešťastně do vlastní sítě.

Na hřiště šel poté Hoarau, jenž vystřídal Verrattiho, a po chvilce pobytu na trávníku v Parku princů se dostal do slibné šance, hlavičkou však zamířil jen nad. Hodně odvahy musel mít rozhodčí Duhamel v 70. minutě - modle pařížského klubu Zlatanu Ibrahimovičovi totiž ukázal přímou červenou kartu.

Švédský forvard byl u míče později než vyběhnuvší brankář Ruffier, a protože zásah do hostujícího gólmana z jeho strany nebyl nejčistší, musel se předčasně poroučet ze hřiště. Les Verts přitom tři minuty na to navýšili vedení, když Alonso zatáhl míč po pravé straně, poslal míč na Aubameyanga, který se před Siriguem nemýlil.

Už v tuhle chvíli bylo jasné, že si hosté z hlavního města Francie odvezou nějaké ty body. O všechny se ale možná mohli trochu strachovat dvě minuty před koncem, když Hoarau z halfvoleje dokázal přece jenom překonat Ruffiera. V oslabení se však následně domácí již na nějaký zvrat nezmohli.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasna plichta 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (Ibra, Gameiro : Aubameyang)

Reagovat
smazaný uživatel

http://kiwi.kz/watch/1prhah66o0xu

To je solidní prase ten Ibrahimovič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele