23. kolo
03.02.2013 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - AS Nancy-Lorraine 0:1

Červená pro Bartona, nula gólů vstřelených, jeden obdržený - ne, Marseille se domácí utkání s do té doby posledním Nancy opravdu hrubě nepovedlo. A tak zatímco Les Chardons po výhře 1:0 po dlouhatánské době poskočili o příčku nahoru, Les Phocéens nabírají větší a větší manko na titul.

Ať doteď se britský záložník prosazoval pouze coby vítaná fotbalová síla; dnes se však ke slovu dostala i temnější stránka jeho povahy, když obdržel dvě žluté karty během pouhých pěti minut. Vše pak dovršil vlastní gól André Ayewa, po němž Marseille ztrácí už šest bodů na první místo. Nancy vyhrálo teprve potřetí v sezoně a vše najednou vypadá mnohem únosněji - záchrana je vzdálena už jen čtyři body..

Domácí přitom vyhráli posledních osm vzájemných střetnutí a do vedení mohli jít i dnes - v 11. minutě se do dobré pozice dostal André-Pierre Gignac, ale mířil těsně vedle. Mohutný forvard tak krátce poté alespoň vypomohl v obraně, když zlikvidoval akrobatický pokus Efouloua; musel přitom zastoupit překonaného Mandandu a zasahovat až na brankové čáře.

Nancy bylo překvapivě lepším týmem a zakrátko znovu zahrozilo střelou Djamela Bakara, který po kombinaci s Romainem Grangem těsně přestřelil Mandandovu klec. Reprezentační gólman pak ještě v první půli musel excelentním zákrokem likvidovat šanci Efouloua.

Kamerunský útočník se poslední dobou rozehrál do výborné formy a pokračoval v tom i po přestávce - jeho další střela se pouze otřela o břevno. Naopak hostujícího gólmana Gregoriniho vytrhl z letargie až přímý kop Valbueny z 53. minuty, který se sice nepříjemně točil, ale brankář se nachytat nenechal.

Po hodině přišly dva Bartonovy žluté zákroky - nejprve na Muratoriho, poté na Bakara - a věci začaly pro Marseille vypadat opravdu černě. Lépe hrající Nancy totiž nabídnutou přesilovku rychle využilo, i když se štěstím - Muratori rozehrál rohový kop na Salifa Saného, který hlavou trefil Ayewovo stehno, od nějž se míč odrazil do brány - 0:1.

A nešťastné Marseille nedokázalo ani vyvinout závěrečný tlak - naopak na druhé straně ještě Mandandu otestoval střelou z hranice vápna střídající Jeff Louis.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

je třeba vyhrát, tak doufám, že se to povede 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

ASNL předvedlo takticky dobře odvedenou práci.a jsem přesvědčen že na záchranu L1 rozhodně má.

OM na PSG či Lyon rozhodně nemá. Bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Barton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele